Kultūras ziņas

Aminata Savadogo šovakar startē Eirovīzijā!

Kultūras ziņas

Aminata iekļuvusi Eirovīzijas finālā!

Parīzes modernais mūzikas templis

VIDEO: Viesojoties jaunajā Parīzes mūzikas templī

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Kopš šī gada janvāra Francijas galvaspilsētā  atklāta viena no pasaules modernākajām, akustiski labākajām, bet arī dārgākajām koncertzālēm – Parīzes filharmonija. Latvijas mūziķiem bija unikāla iespēja izmēģināt jaunās ēkas kamerzāles akustiku, kā arī apmeklēt lielo koncertzāli.

Arhitekta Žana Nuvela projektētā ēka ir viena no dārgākajām mūsdienu koncertzālēm, kas izmaksājusi vairāk par 380 miljoniem eiro. Parīzes filharmonijas būvniecību uzsāka 2010.gadā, bet dažādu finansiālu peripetiju un taupības režīmu rezultātā būvniecība aizkavējās.

Projekts kritizēts arī par Parīzes izlutinātajai publikai neomulīgo atrašanās vietu, kas ir tālāk no centra, Parīzes ziemeļaustrumos. Interesantākais, ka, neskatoties uz nepabeigto būvniecību, jaunajā zālē pirmais koncerts notika jau šī gada sākumā.

Koncertzālē, kas tagad ir arī Parīzes simfoniskā orķestra jaunās mājas, mūsu mūziķiem mēģinājumam tika ierādīta kamerzāle. Lai arī neliela, tā lieliski ietilpināja 200 mūziķus, skatītājiem gan vietas daudz neatstājot. Akustiskais skanējums telpā bija lielisks.

Pēc mēģinājuma bija iespēja apmeklēt lielo koncertzāli. Šeit ir vietas 2400 skatītājiem, bet, parteru atbrīvojot no sēdvietām, iespējams uzņemt 3650 apmeklētājus. Zāle primāri domāta simfoniskajai mūzikai, taču šeit skanēs arī džezs, pasaules mūzika un elektropops. Zāles projektēšanā piedalījušies izcili akustikas speciālisti, tāpēc akustiskās iespējas ļaus baudīt visdažādākās simfoniskās un kora mūzikas repertuārus.

Jaunās Parīzes filharmonijas misija esot iepazīstināt un popularizēt simfonisko mūziku Francijas priekšpilsētu iedzīvotājiem, cerot ar dažādu radošu projektu palīdzību piesaistīt centram arvien jaunus mākslas cienītājus.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti