VIDEO: Kristapa Vanadziņa trio ar jaunu singlu sveic 8. martā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Iznācis Kristapa Vanadziņa trio otrais singls “It doesn’t count when You believe” no 2021. gada maijā gaidāmā vinila albuma “The Love Garden has Overgrown”. Kā īpašs sveiciens Starptautiskajā sieviešu dienā no 8. marta klausītājiem visā pasaulē pieejams arī Liepājas koncertzālē “Lielais dzintars” tapušais koncerta “Mīlestības dārzs ir aizaudzis” videoieraksts, informēja mūziķu pārstāvji.

Kristaps Vanadziņš pastāstīja: “Skaņdarba “It doesn’t count when You believe” pamatā ir leģenda par visiem labi zināmo teicienu – “ja kaut ko ļoti vēlēsies, to dabūsi”, bet šī ir tā reize, kad nedabū neko, ko esi vēlējies. Un, iespējams, tā pat ir labāk, lai arī par to nemaz vēl nenojaut.”

Sadarbībā ar Liepājas koncertzāli “Lielais dzintars” tapis arī singla “It doesn’t count when You believe” koncertversijas video. Ieraksts veikts Kristapa Vanadziņa trio koncertā, kas Liepājas koncertzālē notika 14. februārī. Koncerta un singla filmēšanā tika pielietotas “Lielā dzintara” digitālās koncertzāles iespējas — video filmēšana veikta, izmantojot jauniegādātās, attālināti vadāmās robotkameras.

Kristaps Vanadziņš ir viens no Latvijas mūsdienu džeza pianistiem, kurš mūzikas telpā atgriezis džeza trio sastāvus. Jaunais trio vinila albums, kurš top džeza mūzikas izdevniecības “Jersika Records” paspārnē, savu dzimšanas brīdi piedzīvos šī gada maijā.

Pašreizējo trio sastāvu veido ilggadēji džeza mūzikas pazinēji: pianists Kristaps Vanadziņš, basists Jānis Rubiks un bundzinieks Rūdolfs Dankfelds. Vanadziņa džeza ansambļu repertuārā saplūst vairāki žanri, spēlētajās kompozīcijās saklausāmi neparasti harmoniski risinājumi un radošas novitātes, pavēstīja mūziķu pārstāvji.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti