FOTO: Tiešraidē no «Lielā dzintara» izskanējis Valentīndienai veltīts džeza koncerts

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Svētdien, 14. februārī, koncertzāle "Lielais dzintars" klausītājiem un skatītājiem Latvijā un ārpus tās piedāvāja džeza koncertu, kurā Kristapa Vanadziņa trio atskaņoja oriģināldarbus no pavasarī gaidāmā vinila "Mīlestības dārzs ir aizaudzis", kā arī izpildīja džeza klasiku jaunās skaņās.

Kā paziņojumā medijiem informēja koncertzāles pārstāvji, koncertu tiešraidē vēroja skatītāji no visām Baltijas valstīm, Beļģijas, Vācijas, Zviedrijas, Šveices, Lielbritānijas un ASV.

Šis bija otrais koncerts, ko skatītāji tiešsaistē vēroja, pateicoties “Lielā dzintara” jaunajām tehniskajām iespējām. “Šajā koncertā skatītāji varēja īsteni piedzīvot, kādas jaunas iespējas mums piedāvā iegādātās robotkameras. Pateicoties šīm inovatīvajām, attālināti vadāmajām ierīcēm, skatītājiem varam piedāvāt tādus kadrus un attēlu leņķus, kas nebūtu iespējams ne baudot koncertu klātienē, ne izmantojot klasiskās filmēšanas iespējas. Esam gandarīti par mūsu jaunā digitālā aprīkojuma piedāvātajām iespējām un aicinām tās izmantot arī citiem koncertu, konferenču un semināru organizatoriem,” pēc tiešraides koncerta uzsvēra Liepājas koncertzāles vadītājs Timurs Tomsons.

Kristapa Vanadziņa džeza trio sastāvā spēlē pianists un komponists Kristaps Vanadziņš, sitaminstrumentālists Rūdolfs Dankfelds un basists Jānis Rubiks. “Būšu priecīgs, ja mana mūzika būs impulss, kas liks katram padomāt. Ar skaņdarbu nosaukumiem un stāstiem gribu tikai pamest klausītājiem āķīšus, kas mudina aizdomāties: kur es esmu pašlaik? Kas ar mani notiek? Kā es jūtos? Manuprāt, tas ir pats labākais, ko vispār mūzika var dot: nedaudz pasmaidīt, nedaudz aizdomāties, nedaudz pašūpoties,” pirms koncerta atzina programmas autors Kristaps Vanadziņš. Raksturīgi koncertsērijai “Personīgi” autorvakaru pavadīja Kristapa Vanadziņa stāsti par iedvesmas avotiem skaņdarbu tapšanā, kā arī mūziķa dzīvē nozīmīgiem komponistiem, kuru veikumu talantīgais pianists ietērpis jaunās aranžijās.

Kristapa Vanadziņa kompozīciju noskaņas skatuviski realizēja gaismu un video mākslinieks Mārtiņš Jansons. Asistente Rasma Kroģere. Koncerta tiešraidi nodrošināja video režisors Gregors Jānis Mažis, asistents Edgars Dubins, skaņu operators Jānis Straume.

Koncertsērija “Personīgi” turpināsies 17. aprīlī, kad klausītāji tiks aicināti iepazīt akadēmiskās mūzikas trio “Carmine”, kurā apvienojušies Latvijā un ārpus tās novērtēti jaunākās paaudzes mūziķi — klarnetiste Anna Gāgane, vijolniece Magdalēna Geka un šveiciešu pianists Lūkass Loss (Lukass Loss).

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti