Rīta Panorāma

Noteikto drošības normu ievērošana Covid-19 pandēmijas laikā. Saruna ar Andreju Aronovu

Rīta Panorāma

Vides aktīvisti kritizē ES klimata aizsardzības plānus

Saulkrastu koris Anima izdod singlu un mūzikas video "Viļņi"

VIDEO: Iznācis Saulkrastu kora «Anima» singls «Viļņi»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Saulkrastu kora "Anima" dziesma “Viļņi” ir pirmais singls no topošā studijas albuma, kurā būs dzirdama Kristapa Krievkalna oriģinālmūzika un Kārļa Kazāka oriģināldzeja divpadsmitdaļīgā kormūzikas ciklā “Krastā saviļņots”. Singlam tapis arī videoklips.

Komponists Kristaps Krievkalns LTV raidījumā "Rīta Panorāma" stāstīja par ciklā "Krastā saviļņots" radītajām noskaņām: “Pēc būtības tas ļoti sasaucas ar šo laiku, tas ir par sajūtām un atziņām, kuras mēs iegūstam, paliekot vieni paši. Paši ar sevi, paši ar dabu.Tas ir par dzīves atziņām, dzīves filozofiju.”

Kristapam Krievkalnam jau sen bijusi sajūta, ka par kormūziku viņam ir savs redzējums. Saulkrastu koris “Anima”, pēc Krievkalna domām, ir izcils instruments radošiem jauninājumiem. Ciklā ir populārās un pasaules mūzikas intonācijas, taču galvenajā lomā nemainīgi ir koris, to iespējams redzēt arī videoklipā.

Kora mākslinieciskā vadītāja Laura Leontjeva uzsvēra jauniznākušās dziesmas “Viļņi” emocionālo vēstījumu, pieminot cilvēka izvēles dažādās dzīves situācijās.

“Mūzika ir krāsaina, dažāda, tur ir milzīgs dzīves spars iekšā. Tas viss sevī ietver dziļas pārdomas un iekšējos meklējumus. Mēs esam meklētāji, bet tas jaudīgums un dzīves mīlēšana ir jūtama caurcaurēm. Tieši tas notiek dziesmā "Viļņi". Tā ir par iekšējo brīvību – brīvību radīt, brīvību lidot, brīvību just,” stāstīja Laura Leontjeva.

Cikla pirmatskaņojums gaidāms 2021. gada 12. jūnijā jūras krastā Saulkrastos.

Saulkrastu koris “Anima” muzicē kopš 2001. gada. Kora mākslinieciskā vadītāja un diriģente ir Laura Leontjeva, diriģents Matīss Tučs un vokālā pedagoģe Elīna Ose.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti