Tā velk uz dejošanu! Desmit latviešu mūzikas videoklipi jūnijā un viens bonuss

Jūnijs Latvijas populārajā mūzikā atnesis jaunas dziesmas, kurās savā starpā sadarbojas klausītājiem labi zināmi mākslinieki. Kopējā noskaņā dominē deju mūzikas sajūta, kā arī neliela nostalģija un retrospekcija. Piedāvājam iepazīties ar desmit jūnijā izdotām dziesmām, kas ieguvušas popularitāti vietnē "Youtube" un vienu īpašu bonusu.

"Instrumenti" – "Runā Rīga"

"Lai arī katrs dzīvojamies savā nodabā, mēs visi viļņojamies kopīgā frekvencē un, acīmredzot, nu ir pienācis laiks jaudīgai enerģijas izlādei," dziesmu piesaka Reinis Sējāns. Ar jauno singlu "Runā Rīga" grupa "Instrumenti" skaļi un skaidri paziņo par jaunā albuma tuvošanos, kā viesus dziesmā pieaicinot trīs repa smagsvarus: Gustavo, Ozolu un ansi. Klipa režisors ir "Prāta vētras" Kaspars Roga.

"Sudden Lights" – "Mēs turpināmies"

Ieskandinot Mežaparka zaļās estrādes lielkoncerta tuvošanos, "Sudden Lights" piedāvā jauno singlu "Mēs turpināmies" rokmūzikas noskaņā, atsaucoties arī uz latviešu hiphopa tekstiem, kā arī dalās pārdomās par pavasarī piedzīvoto: ""Mēs turpināmies" ir mūsu paziņojums, ka mēs esam šeit uz palikšanu, un saviem klausītājiem gatavojam arvien jaunus pārsteigumus." Dziesmas videoklipa režisore ir Tīna Zariņa. Tajā kā retrospekcija tiek izdzīvots grupas bezpublikas koncerts viesistabā, kas sākas un beidzas ar vienu un to pašu – paklanīšanos. Videoklips daļēji filmēts atpakaļgaitā, simbolizējot dziesmas retrospektīvo vēstījumu.

"Citi zēni", piedaloties "Labvēlīgajam tipam" – "Baļļīte"

"Labvēlīgais tips" ir latviešu ballīšu mūzikas klasiķi, kamēr "Citi zēni" atnes jaunās paaudzes vēsmas. Abas grupas vieno humora izjūta, ko labi var saklausīt arī dziesmā "Baļļītē".

"ZeBrene", Markus Riva – "Diskutē vēl"

Asprātīgais ZeBrene, kurš šoreiz duetam uzrunājis Marku Rivu, saka: "Tas ir diskutabls ceļojums, kas notiek diskutablā situācijā ar diskutabliem cilvēkiem." Videoklipa režijas autors ir pats Markus Riva, kas ideju realizējis, sadarbībā ar operatoru Dree.

Deniss, piedaloties Bacha – "Ko tu dzirdēji par mani?"

Reperis un jaukto cīņu sportists Deniss Stepanovs un tiktokeris Bacha satiekas jau otrajā dziesmā "Ko Tu dzirdēji par mani?", turklāt Bacha šoreiz arī repo. Dziesma ir kā veltījums visiem nelabvēļiem jeb heiteriem, un dziesmā iekļauta atsauce uz amerikāņu repera 50 Cent hitu. Filmēšanas vajadzībām klipa režisore Svetlana Ļicova uzbūvējusi īpašu lokāciju – improvizētas cietumu kameras. Viņa saka: " Klipā var ieraudzīt atsauces uz 2000. gadu videoklipiem, kuras pārspīlēti pāraug par parodiju, kas ir arī pašas dziesmas būtība."

Aija Andrejeva – "Pērkons pāries"

"Dziesma ir par manām iekšējām turbulencēm pēdējā pusotra gada laikā un patiesībā par cilvēkiem, kuriem es gribu pateikt paldies, ka viņi man ir palīdzējuši no šīm turbulencēm tikt ārā," dziesmu "Pērkons pāries" piesaka Aija Andrejeva, cerot, ka dziesma palīdzēs arī citiem, kas iet cauri nemierīgam laikam. Arī videoklips atspoguļo pasaules transformāciju, kā ar līdzcilvēku palīdzību no melnbaltā atkal atgriezties pie krāsām.

Gacho – "25"

Gacho dziesma "25" ir retrospektīva, ļauj klausītājiem aizceļot uz repera karjeras pirmsākumiem. Dziesmas videoklipā foto un video no vēstures saplūst ar šī brīža Rīgas ainavu. Dziesma ieskandina arī to, ka 19. augustā reperis ar koncertu Mežaparka lielajā estrādē svinēs savas karjeras 25 gadus.

"Sigapūras satīns" – "Augsts asinsspiediens"

Hiphopa apvienība "Singapūras satīns" savus jaunākos singlus ir izdevuši negaidīti un šī taktika grupai labi strādā – arī jūnija singls "Augsts asinsspiediens" ir ieguvis klausītāju atsaucību. Dziesma kā muzikāli, tā vizuāli ieturēta deju mūzikas stilistikā un neiztrūkstoša, ir grupai raksturīgā ironija.

Fakts, piedaloties Reikam un DJ Aspirinam – "Redzi mani"

Fakts ir ne vien reperis, bet arī pieprasīts producents, tāpēc kādu laiku viņa paša radošajā darbībā bija pauze. Tagad mūziķis ir atgriezies, radot dziesmu kopā ar ilgstošiem radošajiem biedriem Reiku un Dj Aspirinu – pozitīvu, lipīgu un iedvesmojošu ticēt saviem spēkiem arī grūtākajās dienās.

MSencis un Grandmasters Neons – "Es jau braucu"

Duets MSencis un Grandmasters Neons jau ir pierādījuši, ka ir bezkauņas asprāši, kas zina vasaras hitu recepti. Aktuālais "Es jau braucu" kā muzikāli, tā vizuāli ieturēts kantri mūzikas noskaņā, lieku reizi atgādina, ka vasara ir tas laiks, kad dzīvi tvert vieglāk.

Bonuss: +K+M+B – "++"

Lai gan elektroniskās mūzikas apvienības "+K+M+B" videoklips " ++" iznāca 2022. gada maijā, jāatzīmē, ka šajā jūnijā tas ir saņēmis starptautisku novērtējumu Berlīnes Mūzikas video balvu ("Berlin Music Video Awards") kategorijā "Labākais koncepts". Videoklipa režisors ir Mārcis Lācis, kurš īsformāta darbos izmanto segvārdu Bingi Bongi. Berlīnes Mūzikas video balva apvieno pasaulē zināmus un vēl līdz šim nedzirdētus māksliniekus, un balvas pasniegšana tiek rīkots kā festivāls, kurā sastapties videomākslas un mūzikas industrijas pārstāvjiem.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti