Rīta Panorāma

Intervija ar priesteri Andreju Mediņu

Rīta Panorāma

Unikālas lietas ar stāstiem par Rīgu izstādē "Mākslinieki Rīgai"

Intervija ar Nilu Ušakovu

Ušakovs: Koncertu «Dzimuši Rīgā» varētu organizēt arī nākamgad

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Svētdien notikušo koncertu „Dzimuši Rīgā”, kas pulcēja pasaulē slavenus Latvijas mūziķus, varētu organizēt arī otro reizi – nākamgad, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam „Rīta Panorāma” sacīja Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs ("Saskaņas centrs").

„Mēs jau runājām ar māksliniekiem, organizatoriem. Jā, esam šo izaicinājumu pieņēmuši, ka nākamgad strādāsim pie tā, lai koncertu organizētu otro reizi. Lai tas kļūtu par tradīciju un regulāru pasākumu jūlija sākumā, kas būtu ļoti atbilstoši Rīgas līmenim,” sacīja Ušakovs.

Šāda koncerta organizēšanā vissarežģītākais ir vienā dienā Rīgā sapulcināt māksliniekus, jo viņi ir pasaules mēroga zvaigznes un ir noslogoti, skaidroja Ušakovs.

Savukārt taujāts par šāda koncerta finansēšanu, domes priekšsēdētājs norādīja, ka šis jautājums ir atrisināms. Tā kā koncerts tika translēts ap desmit Eiropas valstīs, tad būtu iespēja tam piesaistīt arī sponsorus.

Jau ziņots, ka svētdien skvērā pie Latvijas Nacionālās operas notika viens no šā gada iespaidīgākajiem klasiskās mūzikas koncertiem „Dzimuši Rīgā”.

Tajā uz vienas skatuves tikās pasaulē slavenākie mūziķi, kuru saknes meklējamas Rīgā. Viņu vidū bija Maija Kovaļevska, Aleksandrs Antoņenko, Egils Siliņš, Miša Maiskis, Baiba Skride, Vestards Šimkus, Raimonds Pauls un citi. Zvaigžņu plejādi papildināja orķestris „Kremerata Baltica”, Latvijas Radio koris un Valsts Akadēmiskais koris "Latvija" un diriģents Māris Sirmais, kā arī īpaši šim projektam izveidots orķestris ar mūziķiem, kuri pašlaik spēlē ne tikai Latvijas, bet arī Eiropas orķestros.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti