LTV demonstrēs dokumentālo filmu par koncerta «Dzimuši Rīgā» aizkulisēm

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Sestdien, 18.oktobrī, plkst. 21.25 Latvijas Televīzijas (LTV) pirmais kanāls piedāvās režisores Adriānas Rozes dokumentālās filmas "Talanta formula. Dzimuši Rīgā" pirmizrādi, kas vēsta par vērienīgā pasaules operzvaigžņu koncerta "Dzimuši Rīgā" aizkulisēm. Savukārt pēc filmas plkst. 22.20 būs iespēja noskatīties pašu koncertu.

Režisores Adriānas Rozes veidotā dokumentālā filma "Talanta formula. Dzimuši Rīgā" seko koncerta veidošanas peripetijām, kas atspoguļojas televīzijas daudzkameru režisora Pītera Maniuras un koncerta režisora Dāvja Sīmaņas attiecībās. Viņi mēģina radīt ideāla koncerta formulu, bet vairāku mākslinieku personības atklāj talanta dzimšanas mistēriju un Rīgas "genius loci".

Filmā piedalās tādi Rīgā dzimuši mākslinieki kā diriģents Mariss Jansons, horeogrāfs un dejotājs Mihails Barišņikovs, čellists Miša Maiskis un citi.

"Sākotnējā filmas ideja bija vienkārša - pēc Latvijas Televīzijas lūguma izveidot dokumentālo filmu par koncerta "Dzimuši Rīgā" aizkulisēm, taču, kā jau nereti darba procesā notiek, rezultātā filmas temats izkristalizējās plašāks, gluži vai metafizisks. Vērojot koncerta tapšanu, bija grūti nepamanīt līdzību ar filigrānas būves vai mehānisma konstruēšanu. Katram zobratam ir jābūt pašpietiekamam, lai pildītu savu funkciju, vienlaikus jāspēj nevainojami harmonizēties ar pērējiem. Tas mudināja mani domāt vai tieši tāpat iespējams konstruēt arī talantu rašanos un kas tam būtu nepieciešams," par filmas tapšanu stāsta režisore Adriāna Roze, kura veidojusi arī citas kultūras personībām veltītas dokumentālās filmas, piemēram, nesen LTV1 rādīto "Skaņdarbs korim, klavierēm un fizikai" par Rīgas Doma kora skola audzēkņu ikdienu.

Kā jau esam vēstījuši, koncerts "Dzimuši Rīgā" 6.jūlijā pulcēja tādas latviešu pasaules mēroga zvaigznes kā Maija Kovaļevska, Inese Galante, Aleksandrs Antoņenko, Egils Siliņš, Miša Maiskis, Ksenija Sidorova, Baiba Skride, kā arī izcilus koru kolektīvus un talantīgus orķestra mūziķus.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti