Rīta Panorāma

Telefonintervija ar AS "Sadales tīkls" pārstāvi Renāti Meļķi

Rīta Panorāma

Rīgas reģionam sola ātrās palīdzības nepārtrauktību

Intervija ar kultūras ministri Daci Melbārdi

Melbārde: «Rīga 2014» atstājusi bagātu mantojumu un iedvesmu darbam

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

""Rīga 2014" patiešām atstājusi ļoti bagātu mantojumu un arī iedvesmu turpmākajam darbam,” Latvijas Televīzijas raidījumā „Rīta Panorāma” uzsver kultūras ministre Dace Melbārde, stāstot par Rīgas kā Eiropas kultūras galvaspilsētas pasākumiem, kurus varētu turpināt, izvēršot par tradīciju.

Ministre uzskata, ka Eiropas kultūras galvaspilsētas gads parādījis Rīgas potenciālu kopējā kultūrtelpā, proti, spēju būt par vienu no Eiropas kultūras metropolēm.

Pēc Melbārdes domām, viens no turpināmiem un tradīcijā pārvēršamiem pasākumiem ir starptautisks koru festivāls, kura attīstībai ļoti būtiska ir Rīgas pašvaldības vēlme pie šāda festivāla strādāt.

„Otra būtiska tradīcija, kas būtu attīstāma, ir spilgtais vasaras pasākums „Born in Riga” (Dzimuši Rīgā), par kuru mēs jau domājam Latvijas simtgades kontekstā kā par vienu no centrālajiem pasākumiem 2018. gadā,” stāsta Melbārde.

Manuprāt, vērā ņemams priekšlikums ir „Rīga 2014” izteiktā ideja par to, ka katru gadu kāda Latvijas pilsēta varētu kļūt par Latvijas kultūras galvaspilsētu. Arī pie šīs idejas šogad vajadzētu strādāt Latvijas simtgades kontekstā,” turpina ministre.

Melbārde norāda, ka būtiska viņai šķiet arī Latvijas kultūras auditorijas attīstīšanas turpināšana.

„Viens no pārdomu vērtiem procesiem, kas aizsākās „Rīgas 2014” programmas laikā, ir tas, ka mums jārespektē dažādu kultūras auditoriju vajadzības un nopietnāk jādomā arī par kultūrizglītību,” skaidro ministre.

Ļoti svarīga ir dažādu Latvijas kopienu "iekustināšana" Latvijas simtgades kontekstā, uzskata Melbārde, atceroties, ka "Rīga 2014" labi parādījusi, kā iekustināmas Rīgas apkaimes, taču 2018. gadā kopienas iekustināmas visā valstī. 

Gatavojoties Latvijas simtgadei, jau tagad Kultūras ministrija saņēmusi ļoti daudz priekšlikumus un turpinās "aktīvi rosināt cilvēkus nākt klajā ar savām idejām".

Stāstot par 2015. gadu, ministre norāda, ka „nekas nebeigsies un nesamazināsies” – gads būs bagāts kultūras dzīvē.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti