Kultūras ziņas

Sākušās Latvijas Jaunās mūzikas dienas

Kultūras ziņas

Igauņu balets "Naudas gars" Rīgā

Top Latvijas simtgades jauniešu orķestris

Top Latvijas simtgades jauniešu orķestris

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Šajās dienās Rīgā, Spīķeru koncertzālē, pulcējas mūzikas skolu audzēkņi no visiem Latvijas novadiem. Viņi cīnās par vietu Latvijas simtgades jauniešu orķestrī. To varēs dzirdēt vasarā Dzintaru koncertzālē koncertā “Dzimuši Latvijā” kopā ar starptautiski atzītām latviešu akadēmiskās mūzikas zvaigznēm, tostarp Kristīni Opolais un Kseniju Sidorovu.

Latvijas simtgades jauniešu simfoniskā orķestra formēšana ir sākusies. Pieteicies ir 121 jaunais mākslinieks, ģeogrāfiski no visas Latvijas mūzikas skolām. Un divu dienu laikā Spīķeru koncertzālē žūrijai nākas vērtēt, kurš spēlēs simtgades projekta “Dzimuši Latvijā” koncertā.

Žūrija atzīst, ka par dažiem ar “ietrenētu aci” var teikt, ja ne šodien, tad nākotnē “viņš būs solists”.

“Nekas pārcilvēcīgs”  no jauniešiem gan netiek prasīts, vien tehniskā varēšana, ritma izjūta;  žūrijai ir jādomā, vai viņi ar savu šī brīža varēšanu varēs šo koncertu “celt”.

Un tomēr žūrijā valda vienprātība – talantu mums netrūkst. Tiesa gan, diriģents, Latvijas simtgades jauniešu orķestra žūrijas pārstāvis Ainārs Rubiķis piebilst, ka dažās no mūziķu grupām ir iztrūkums. Piemēram, atnākusi ir tikai viena tuba un viens fagots. Tomēr šīs nepilnības tikšot risinātas, un jau vasarā sāksies mēģinājumi, kas vainagosies ar koncertu Aināra Rubiķa vadībā 24. jūlijā Dzintaru koncertzālē.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti