Terēziju Broku sveic 90.jubilejā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Skaista un stipra Latgales sieviete ar absolūtu vienkāršību cilvēciskuma ziņā. Tā ne viens vien dziedātājs, muzikants un kolēģis diriģēšanas jomā raksturojis Latgales lepnumu – vairāku Vispārējo latviešu dziesmu svētku diriģenti Terēziju Broku. Šonedēļ – 30. septembrī - Terēzijai Brokai apritēja skaista dzīves jubileja – 90 gadi. Sveicēju un laba vēlētāju daudz, jo Terēzija Broka iemantojusi milzu cieņu un mīlestību to vidū, kas mīl dziesmu un kas spēj ar viņas roku diriģēšanas mākslu pacelt dziesmu debesīs.

Strādāt un mīlēt - kordiriģentei Terēzijai Brokai šie vārdi ir bijuši galvenie dzinuļi mūža garumā. Bijušie skolnieki, koristi, muzikanti, kultūras darbinieki ir kordiriģentes jubilejā sveicēju vidū.

Latgale, dziesma un vēl mīlestība ir Terēzijas Brokas spēks un skaistās, lai arī ne tik vieglās dzīves kodols, savā jubilejā atzīst kordiriģente, kurai nācies ar savu roku vēzienu Dziesmu svētkos celt dziesmu debesīs un priecēt koristus un klausītājus.

Šonedēļ kuplo sveicēju pulkā un ar dziesmām, sagaidot skaisto jubileju, kordiriģente Terēzija Broka, kura ir Triju Zvaigžņu ordeņa virsniece, Lielā mūzikas balvas un vēl citu dažādu atzinību ieguvēja, neslēpj - svētnīca viņai vienmēr bijuši Dziesmu svētki, bet garu un dzīvesprieku uzturējuši dziedātāji

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti