Dienas ziņas

Liepājā izveido Kinofilmu uzņemšanas fondu

Dienas ziņas

Dienas ziņas

Svētku koncerts Londonā baltiešu koriem kļūst par tradīciju

Baltijas valstu kori izkopj vienotu tradīciju Londonā – tikšanos Ziemassvētku koncertā

Kopīgs Ziemassvētku koncerts Londonā nu jau ir kļuvis par tradīciju, piedaloties trīs draudzīgiem baltiešu koriem: Londonas igauņu jauktajam korim, Lietuviešu kristīgās baznīcas korim "Gausa" un galvenajiem koncerta organizatoriem – Londonas latviešu korim.

Svētā Jāņa baznīca Londonā, Notinghilā, ir vieta, kur baltieši ir pulcējušies ne reizi vien. Arī šoreiz 1845. gadā celtā baznīca tika pieskandināta ar Ziemassvētku dziesmām latviešu, lietuviešu un igauņu valodās.

Pēc Dziesmusvētkiem parasti kordziedātāju skaits sarūk, taču Londonas latviešu korim – gluži otrādi – dziedātāju pulks ir tikai audzis. Londonas latviešu kora dziedātājs Staņislavs Oboiševs stāsta: "Šogad bija lielie Dziesmusvētki, un es sēdēju, skatījos mājās. Jā, jā, televīzijā mēs skatāmies, un skan "Gaismas pils". Man saskrien acīs asaras, un es saprotu, ka man ir jādzied, man ir jāiet uz Londonas latviešu kori, un man ir jākļūst par tā daļiņu un jānes latviešu kultūra tālāk tautā."

Līdzīgs stāsts ir viņa kora kolēģei Ancei Bitei: "Es šogad sāku tikai septembrī, tā kā man uz Dziesmusvētkiem nesanāca aizbraukt, bet Ziemassvētku sajūtas ir diezgan patīkamas, baznīca ir pilna, bija ļoti patīkami redzēt visus priecīgus, visi smaidīja!"

Iespējams, viens no iemesliem jaunu dalībnieku pieplūdumam ir tas, ka Londonas latviešu kora diriģente Lilija Zobens šogad bija Dziesmusvētku goda virsdiriģente. Viņas meita, Londonas kora diriģente Andra Zobena-Īsta stāsta: "Daži cilvēki Londonā uzzināja par to caur Dziesmusvētkiem. Un tad uzzināja, ka ir koris Londonā. Dalībniekiem patīk tā sabiedrība, mūsu starpā ir diezgan draudzīgi un mums patīk būt kopā, svinēt svētkus, gan 18. novembri, Ziemassvētkus un tā tālāk."

Īpaši emocionāli bija brīži, kopkorim kopā ar apmeklētājiem dziedot populāras Ziemassvētku dziesmas. Pasākumu ierasts pabeigt ar saviesīgo daļu un nelielu cienastu, kas neizpalika arī šoreiz.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti