Radio festivāls «Tilto Namai» izlasē apkopojis Lietuvas svaigāko indie mūziku

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Pandēmijas laikā Lietuvā notika “Tilto Namai” radio festivāls, kas atspoguļoja neatkarīgās lietuviešu mūzikas jaunumus. No 22. februāra klausītājiem no visas pasaules ir dota iespēja noklausīties visus festivāla izpildītājus, kuru skaņdarbi ir apkopoti digitālas kompilācijas formā, informēja festivāla pārstāvji.

Mūzikas aģentūras “Tilto namai” organizētais “online” festivāls notika Lietuvas galvaspilsētā Viļņā un tika translēts “Palanga Street Radio”.  Šis tiešsaistes radio nepārtraukti pārraidīja festivālu piecpadsmit stundu garumā, ziņoja rīkotāji.

Tikko izdotajā kompilācijā iekļautas Lietuvas interesantāko neatkarīgo mūziķu dziesmas, tostarp “Solo Ansamblis”, “Monikaze”, “Kabloonak”, “Kamanių Šilelis”, “Egomašina”, “Vilniaus Energija” un “Garbanotas”.

““Solo Ansamblis” ir mūziķi, kas pārstāv unikālo žanru “skumjā deja”, kas aicina visus ļauties brīvai dejai tā, it kā neviens neskatītos. Katrs grupas koncerts ir kā audiovizuāls sapnis, kur mūzika, gaismas, ēnas un scenogrāfija ir vienlīdz svarīgi. Divi grupas albumi un jaunākais videoklips dziesmai “Dansingas” noteikti neatstās vienaldzīgu nevienu,” pastāstīja izlases veidotāji.

““Monikaze” ir daudzpusīgs elektroniskās mūzikas solo projekts, kas nesen debitēja ar albumu “Chicken Wings”. Šī mūziķe diezgan ātri sasniedza labus rezultātus, un jau ir paspējusi iesildīt tādus izpildītājus, kā “Algiers”, “First Hate” un “Ten Walls”. “Monikaze” mūziku var raksturot kā avantpopu, kuru iedvesmojuši IDM, elektronika, džezs un citi mūzikas stili.”

“Savukārt “Kabloonak”, kas  rada jūtīgi poētisku mūziku, ir izdevis jau trīs albumus. Viņa skaņdarbi ir drošs patvērums tiem, kuru smadzeņu šūnas ir nogurušas no mūsdienu pilsētas skarbajiem ritmiem.”

“Elektroniskās mūzikas un indie folka duets “Kamanių Šilelis” tikko ir izlaidis savu trešo albumu. Viņi dzied lietuviešu valodā un savos koncertos izmanto tradicionālus mūzikas instrumentus gan no tuvām, gan tālām vietām, piemēram, ukuleles un didžeridū. Dažreiz viņi pārveido arī sadzīves priekšmetus par mūzikas instrumentiem.”

““Egomašina” ir trio, kas veido interesantu sintēzi starp garāžroku, postpanku un “sintveivu”. Katra grupas dziesma lepojas ar spēcīgiem rifiem un intensīvām sintezatora līnijām, kas spēlējas ar klausītāju aizspriedumiem. Grupa tika dibināta 2019. gadā, bet jau ir izdevusi divus albumus.”

““Welcome to Lithuania” ir avangarda repa un eksperimentālā, post-ironiskā elektroniskās mūzikas dueta “Vilniaus Energija” jaunākais albums. Pēc dažu juridisko domstarpību nokārtošanas šī grupa oficiāli reģistrēja slavenās Lietuvas enerģētikas korporācijas nosaukumu kā savu un tagad šo vārdu izmanto saviem radošajiem mērķiem.”

“Psihedēliskā roka grupa “Garbanotas” ir apceļojusi lielāko daļu Eiropas valstu un ir vislabāk zināma lietuviešu grupa arī Latvijā. Līdz šim projekts ir izdevis četrus albumus un uzstājies kopā ar tādiem māksliniekiem, kā Džeks Vaits, “Unknown Mortal Orchestra” and “Cigarettes After Sex”. Viņu skaņdarbs šajā kompilācijā ir brīva 16 minūšu improvizācija ar izcilu vokālu, kas līdz šim tika piedzīvots tikai grupas dzīvajos koncertos,” vēstīts izlases aprakstā.

Kopš 22. februāra kompilācija klausītājiem ir pieejama “Spotify”, “iTunes”, “Deezer” un citās straumēšanas vietnēs. Platformā “Youtube” ir pieejama dziesmu izlase ar īpaši animētiem videoklipiem.

 


 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti