«Positivus» festivālā uzstāsies «Placebo» un «Kasabian»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Šovasar "Positivus" festivālā gaidāma īsta britu invāzija - jau iepriekš izsludinātajiem vārdiem, to skaitā rokmūzikas leģendai Robertam Plāntam, pievienojas Lielbritānijas mūzikas smagsvari "Placebo" un "Kasabian", laikmetīgās rokmūzikas kvartets no Mančestras "Everything Everything", Londonas tumšā "andergraunda" dziedātāja "Charli XCX" un Bristoles triphopa pārstāvji "Lamb". Viņiem pievienojas arī pašmāju mūziķi - "The Sound Poets" un "Triānas parks".

Kā norāda festivāla rīkotāji, iespējams, "Kasabian" un "Placebo" ir "Positivus" festivālā visgaidītākās grupas - ik gadu, aptaujājot festivāla apmeklētājus par viņu muzikālajām gaidām, šie vārdi ir atskanējuši visbiežāk, lai arī par kulta grupu uzskatītie "Placebo" Rīgā viesojušies jau trīs reizes.

"Placebo" šogad ar plašu koncertturneju atzīmē savu 20 gadu jubileju, turklāt, lai ļautu faniem pilnībā atsaukt atmiņā savus lielākos hitus, kopš februāra vidus viņi ir nodevuši savu muzikālo arhīvu visiem mūzikas straumēšanas servisiem.

Savukārt gandrīz 20 gadus uz skatuves esošie "Kasabian" atkal jau ir pierādījuši, ka līdz ar gadiem un pieredzi uzkrājas arī kvalitāte - 2015.gadā viņus par labāko britu grupu atzinis prestižais Lielbritānijas mūzikas izdevums "NME", savukārt albums "48:13" atzīts par pašu labāko. Šī nav pirmā reize, kad "Kasabian" gūst kādu no šiem apbalvojumiem.

Gana krāšņs ir arī pārējais jaunpienākušo mākslinieku saraksts. Pirmo reizi uz "Positivus" skatuves kāps "Everything Everything", savukārt duetam "Lamb" un enerģiskajai "Charli XCX" šī būs atgriešanās "Positivus" festivālā. Tāpat "Positivus" apmeklētājiem labi ir pazīstamas arī izziņotās grupas no Latvijas - "The Sound Poets" un "Triānas parks".

Kā vēstīts, devītais "Positivus" festivāls Salacgrīvas Zvejnieku parkā norisināsies no 17. līdz 19.jūlijam. Līdz ar iepriekš minētajiem mūziķiem tajā uzstāsies arī jau februārī izziņotie "Robert Plant And The Sensational Space Shifters", "St.Vincent", "Basement Jaxx", "Tom Odell", "Jungle", "Fenech-Soler Jack Garratt", "Kate Boy", "King Gizzard & The Lizard Wizard", "Max Jury" un "Soak".

Līdz festivāla sākumam gaidāmi vēl vairāki paziņojumi par māksliniekiem, kas uzstāsies uz "Positivus" piecām skatuvēm

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti