Pasaules koru olimpiādē Baltijas valstīm pasniedz Miera balvu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Novērtējot Baltijas kordziedāšanas tradīcijas, 13.jūlija vakarā Pasaules koru olimpiādes Lielkoncertā Mežaparkā Latvijai, Igaunijai un Lietuvai  pasniegta pirmā Pasaules koru Miera balva.

Kā norāda Pasaules koru olimpiādes komiteja - trīs Baltijas valstīm kordziedāšana vienmēr ir bijis veids, kā apliecināt savu nacionālo identitāti un brīvību.

Pasaules koru Miera balvu izveidojusi Vācijas kultūras organizācija "Interkultur", to piešķir Pasaules koru padome, ko veido atzīti mūzikas eksperti no vairāk nekā 80 pasaules valstīm.

Miera balvu Mežaparkā Baltijas valstu kordziedātāju un diriģentu vārdā saņēma divi pārstāvji no katras valsts - Latvijas kultūras ministre Dace Melbārde (Nacionālā apvienība) un Latvijas pārstāvis Pasaules koru padomē diriģents Romāns Vanags, Igaunijas vēstnieks Latvijā Mati Vārmans un Igaunijas pārstāvis Pasaules koru padomē Ārne Saluvērs, Lietuvas vēstnieks Latvijā Ričards Degutis un Lietuvas pārstāvis Pasaules koru padomē Vītauts Miškins.

Pasaules koru olimpiādes Lielkoncertā Mežaparkā, uzrunājot publiku, kultūras ministre Dace Melbārde stāstīja par Latvijas vēsturi un kordziedāšanas tradīcijām. Pēc ministres uzrunas visi koncerta dalībnieki un apmeklētāji vienojās dziesmā "Saule, Pērkons, Daugava".

Nodibinājuma „Rīga 2014” vadītāja Diāna Čivle uzskata, ka tas ir zīmīgi, ka pirmo Pasaules koru Miera balvu saņem tieši Baltijas valstis:

Diāna Čivle par Miera balvu
00:00 / 00:59
Lejuplādēt

"Tas ir augsts novērtējums ne tikai mūsu kordziedāšanas kultūras Baltijas valstīs, bet kopumā tam, kā mēs esam pratuši kordziedāšanas veidā stāstīt pasaulei par sevi, par savu kultūtras identitāti, par mieru un brīvību."

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti