Kultūras ziņas

Procesuālā izstāde "Māksla=Patvērums" Dubultos

Kultūras ziņas

Atklāj Latvijas paviljonu Venēcijas mākslas biennālē

Orķestris "Rīga" ieskandina jubileju

Orķestris «Rīga» ieskandina jubileju ar koncertu VEF Kultūras pilī

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Orķestris "Rīga", ieskandinot 50. jubileju, sarūpējis īpašu koncertu "Šodien uzspīdēs saule", kas veltīts dāsni godalgotā ASV komponista, aranžētāja un diriģenta Patrika Viljamsa lielajam pienesumam mūsdienu bigbendu repertuārā. VEF Kultūras pilī orķestra "Rīga" bigbends diriģenta Raita Ašmaņa vadībā sniedza daudzpusīgu paraugstundu klasiskajā džeza mūzikā.

Orķestra "Rīga" bigbenda programma "Šodien uzspīdēs saule" veltīta Latvijā maz zināma ASV komponista, aranžētāja un diriģenta Patrika Viljamsa daudzveidīgajai daiļradei. Viņš rakstījis mūziku Holivudas filmām un televīzijas šoviem un izdevis vairākus mūzikas albumus. Bijis nominēts teju visām prestižākajām ASV balvām. Īpašs ir Viljamsa kā komponista devums tieši bigbendu džeza mūzikas repertuārā.

Virtuozo un gana sarežģīto bigbendam sarakstīto Viljamsa mūziku koncertā papildināja divu atšķirīgu un spilgtu džeza dziedātāju uzstāšanās. Evilenas Protektores un Sesilas Vernī izpildījumā izskanēja kompozīcijas Patrika Viljamsa aranžējumā. Šobrīd Portugālē dzīvojošā Vernī jau muzicējusi Latvijā kopā ar Jelgavas bigbendu un uzstājusies arī Saulkrastu džeza festivālā. Viņa atklāja: "Man patīk dziedāt ar bigbendu, jo tas ir cits veids, kā strādāt. Kā žurnāliste jūs zināt, ka kādreiz jādara lieli darbi, kādreiz mazāki. Uzstāšanās kopā ar bigbendu ļauj man nedaudz vairāk izmantot savu balsi, tāpēc man tas patīk."

Koncerta kopējā noskaņa klausītājus aizveda pagājušā gadsimta vidus ASV klasiskā džeza pasaulē. Viljamsa mūzikas pamatā  ir melodija un virtuoza improvizācija.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti