Kultūras ziņas

(Zīmju valodā). Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

Auziņa un Plešanova "Klusā daba un improvizācijas"

Atklāts festivāls "Windstream"

Ar koncertu «Sākam pavasari» atklāts festivāls «Windstream»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Ar populārās deju mūzikas koncertu "Sākam pavasari" VEF Kultūras pilī atklāts orķestra "Rīga" tradicionālais pavasara festivāls "Windstream". Ar stepa un dejas priekšnesumiem melodijas džeza ritmos izspēlēja orķestra "Rīga" bigbends Roberta Martini vadībā.

Festivāla "Windstream" atklāšanas koncertā valdīja pavasarīgas svinga, džeza un latino intonācijas. Orķestra "Rīga" bigbends Roberta Martini vadībā izspēlēja pagājušā gadsimta otrās puses deju un balles deju mūziku džeza ritmos.

Bigbenda spožo skanējumu koncertā papildināja stepa grupas "Soul Tap" dejotājas. Savukārt klasiskās balles, salona un sporta dejas soļus uz VEF Kultūras pils skatuves publikai ierādīja Egija Abaroviča un Reinis Rešetins.

Dejas un bigbenda sniegumu paspilgtināja dziedātāja Daumanta Kalniņa balss. Viņa sadarbība ar bigbendu turpināsies arī citos festivāla "Windstream" koncertos.

Pavasara festivāla programma noslēgsies Otrajās Lieldienās ar ģimenēm veltītu pasākumu "Lieldienu plaukstiņpolka ar orķestri "Rīga"" kultūras pilī "Ziemeļblāzma". Festivāla programmā izskanēs arī akadēmiskās mūzikas opusi.

"Tāds deju motīvs šogad noteikti ir klātesošs. Savukārt divi vidējie koncerti, kas ir "Windstream" festivālā – 7. aprīlis un 25. marts – ir baznīcu koncerti. Apcerīgi. 25. marts – genocīda upuru piemiņas diena. Nopietns, no vienas puses, bet, no otras puses, ļoti gaišs un meditatīvs. Dziedinošs," pastāstīja orķestra "Rīga" mākslinieciskais vadītājs Valdis Butāns.

Orķestra "Rīga" festivāls "Windstream" tradicionāli tiek atklāts dienā, kad dabā iestājas astronomiskais pavasaris, un šogad festivāls notiek jau 13. reizi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti