Mūžībā devies elektroniskās mūzikas producents Matīss Runtulis

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

6. maijā 29 gadu vecumā mūžībā aizgājis talantīgais elektroniskās mūzikas producents Matīss Runtulis (07.03.1991 - 06.05.2020), pazīstams ar skatuves vārdu “Mr. Myster”, sociālajā platformā “Facebook” pavēstījuši mūziķa vecāki.

“Matīss bija ļoti LABS cilvēks. Viņš bija sirsnīgs un pārlieku dāsns. Laikam viņa jūtīgums bija tas, kas viņu salauza. Mēs viņu nenosargājām, un tagad mums ar to ir jādzīvo,” raksta Matīsa mamma Sanita Tauriņa.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

Matīsa Runtuļa muzikālais talants izpaudās daudzveidīgi un pāri žanru robežām. Viņš pārvaldīja ģitāras spēli, dažādus elektroniskās mūzikas instrumentus un bija diplomēts skaņu režisors.

Muzikālās gaitas sācis grupās “Sol Luna” un “Black Apple Market”, daudz sadarbojies ar džeza mūziķiem. Grupas “northern c” ietvaros un solo projektā “Mr. Myster” Runtulis radīja oriģinālu elektronisko deju mūziku, kurā saplūda dzīvie instrumenti ar dažādām dabas skaņām un valodām. Mūzika izdota albumos “northern c” un “Mr.Myster”.

Matīss bija arī grupas “The Bubble Gum expLOTION” dalībnieks, un viņa diskogrāfijā ir mūzika teātra izrādēm “Zvērīga mīla” teātrī “Dirty Deal Teatro” un “Neiekostais elkonis” Ģertrūdes ielas teātrī un kino – īsfilmām “Siltums” (2012) un “Medību diena” (2016).

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti