Madonā skanēs 17. Latviešu mūzikas svētki

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Jau 17 gadus jūlija beigās un augusta sākumā Vidzemes augstienes pilsētu Madonu pieskandina Latviešu mūzikas svētki, kas, cienot Latvijas mūzikas kultūras mantojumu, pulcē entuziasma un jaunrades iedvesmotus Latvijas mūziķus.

Latviešu mūzikas svētki Madonā norisināsies no 24.jūlija līdz 2.augustam. Paralēli mūzikas vakariem Jāņa Norviļa Madonas mūzikas skolā jau trešo gadu notiks jauno mūziķu nometne un meistardarbnīcas. Meistardarbnīca topošajiem komponistiem notiks pie komponista Imanta Zemzara, un tajā piedalīsies četri bērnu mūzikas skolu bērni.

Meistardarbnīcas jaunajiem komponistiem šogad pulcē desmit dalībniekus no mūzikas vidusskolām un Latvijas Mūzikas akadēmijas. Meistardarbnīca notiks Gundegas Šmites un Mārtiņa Viļuma vadībā. Šogad darbnīca papildināta ar septiņām lekcijām kompozīcijas jautājumos, kur kā lektori bez meistarklašu vadītājiem būs arī Rolands Kronlaks, Andris Dzenītis un Jānis Petraškevičs.

Meistardarbnīca jaunajiem izpildītājiem pulcēs 18 bērnu mūzikas skolas skolniekus vokālajā, vijoles, čella, klavieru, mežraga un flautas specialitātēs. Meistardarbnīcu vadītāji ir mūziķi, kuri iestudēs jauno komponistu skaņdarbus.

Apmēram 120 jaunie mūziķi veidos Latviešu mūzikas svētku orķestri. Tajā spēlēs gan bērnu skolas bērni, gan vidusskolu audzēkņi, gan augstskolu studenti, kā arī jau profesionāli mūziķi.

Svētku noslēguma koncerts 2.augustā notiks divās daļās pirmajā visi mūziķi uzstāsies kopā, kas bērniem būs neatsverama pieredze. Otrajā koncerta daļā uzstāsies labākie Latvijas mūzikas vidusskolu audzēkņi, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas studenti un profesionāli mūziķi no dažādiem orķestriem.

Plašāka informācija par meistarklasēm un kocertiem pieejama Madonas mūzikas skolas mājaslapā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti