Koris «Latvija» kopā ar Amsterdamas Karalisko orķestri uzstājies Krievijā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Ar panākumiem nedēļas nogalē Krievijā uzstājies mūsu Valsts Akadēmiskais koris „Latvija". Jau ziņots, ka pasaulslavenais diriģents Mariss Jansons uzaicinājis savā pasaules koncerttūrē Latvijas kori.

Atzīmējot Marisa Jansona 70. jubileju un viņa vadītā Amsterdamas Karaliskā „Concertgebouw" orķestra 125. gadskārtu, pasaules koncerttūres pietura šajā nedēļas nogalē bija Sanktpēterburga un Maskava.

„Tas ir ļoti liels notikums ne tikai mūsu mūziķiem, bet arī, protams, Marisam Jansonam, kuram tā ir sava veida atgriešanās skološanās un dzīvesvietā Pēterburgā. Tur ļoti labi atceras gan viņu pašu, gan viņa tēvu Arvīdu Jansonu," stāsta stāsta Latvijas Radio programmas „Klasika" direktore Gunda Vaivode.

Sanktpēterburgas filharmonijā un Maskavā, P. Čaikovska koncertzālē orķestris "Concertgebouw" Marisa Jansona vadībā ar Valsts Akadēmiskais koris „Latvija" piedalīšanos atskaņoja Gustava Mālera 2. simfoniju.

Vaivode šo atskaņojumu raksturo kā izcilu: „Komplimenti kora virzienā nāk ne tikai no prasīgās publikas, es tikos arī ar daudziem kolēģiem kritiķiem, bet tieši no pašiem orķestra mūziķiem. Viņi uzsver ļoti maigo, reizēm it kā iracionālo un ļoti inteliģento kora skanējumu."

VAK „Latvija" ar Marisu Jansonu un Amsterdamas Karalisko "Concertgebouw" orķestri ir sadarbojies 2011.gadā, kad martā Amsterdamā, "Concertgebouw" zālē divos koncertos tika atskaņota vērienīgā Mālera 8.simfonija. Ir izdots arī šī koncerta ieraksts kompaktdiska un blu-ray formātā.

Mariss Jansons vada Amsterdamas Karalisko "Concertgebouw" orķestri kopš 2004.gada.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti