Kora «Kamēr...» koncertā skanēs mūzika no renesanses līdz mūsdienām

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Trešās Adventes vakarā, svētdien, 13.decembrī, uz sakrālās mūzikas koncertu Rīgas Svētā Jāņa baznīcā aicina jauniešu koris "Kamēr…".

Noslēdzot savas 25 gadu jubilejas sezonu, koris "Kamēr..." piedāvās klausītājiem baznīcas mūzikas meistardarbus no renesanses līdz pat mūsdienām.

Programmā iekļauti gan baroka meistaru Henrija Pērsela un Johana Sebastiana Baha mūzika, gan romantiķu Johanesa Brāmsa un Fēliksa Mendelszona darbi, gan arī populāro mūsdienu komponistu Arvo Perta un Ērika Ešenvalda kompozīcijas.

"Mēs gribējām mazliet atiet pie klasiskām vērtībām, jo pēdējos divus gadus vai pat vairāk esam tiešām koncentrējušies uz laikmetīgo mūziku un jauniem pasūtījumiem," norāda kora "Kamēr…" diriģents Jānis Liepiņš.

"Man patīk teiciens, ka korim vajag kādreiz padziedāt kaut ko no baroka vai renesanses mūzikas, jo tā ir laba vokālā higiēna. Tāpēc šī programma ir veidota ne tikai priekš klausītāja, bet arī priekš paša kora. Dziedātājiem ir ļoti interesanti dziedāt šo repertuāru, kas ir izturējis laika pārbaudi," stāsta Jānis Liepiņš.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti