Ineses Galantes talantu konkursā pieteikušies 280 dalībnieki

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Klasiskās mūzikas un džeza talantu konkursam „Ineses Galantes Talanti.LV” pieteikušies 280 dalībnieki no visas Latvijas.

Konkursa rīkotāji ir gandarīti un patīkami pārsteigti par lielo atsaucību, kā arī par pieteikumu daudzveidīgumu - ir pārstāvēta gan klasika, gan džezs. Jaunākajam no pieteiktajiem dalībniekiem ir tikai četri gadi.

No šiem dalībniekiem aptuveni puse tiks izvirzīta konkursa pusfinālam. Pusfināli, kuros žūrija klātienē noklausīsies talantu uzstāšanos, notiks maijā Cēsīs, Rēzeknē, Ventspilī un Rīgā.

Piektdien, 11. aprīlī, notiks žūrijas tikšanās - dalībnieku iesūtīto video pieteikumu skatīšanās un dalībnieku atlase nākamajai kārtai.

Uz konkursa otro kārtu izvirzīto dalībnieku saraksts un video 15. aprīlī tiks publicēti konkursa mājas lapā, kur ikvienam līdz 15. maijam būs iespējams nobalsot par savu simpātiju. Šis balsojums arī noteiks, kurš talants saņems „Publikas simpātijas balvu” - 500 eiro ceļojuma dāvanu karti kāda mūzikas pasākuma apmeklējumam.

Konkursā piedalās vokālisti (bez vecuma ierobežojuma) divās kategorijās - klasiskais vokāls un džeza vokāls, kā arī instrumentālisti divās kategorijās - mūzikas skolu audzēkņi (visi instrumenti) un mūzikas vidusskolu audzēkņi (visi instrumenti).

Otrajā konkursa kārtā būs jāatskaņo brīvas izvēles divi kontrastējoši skaņdarbi līdz 15 minūtēm. Konkursa kulminācija būs fināls, kas notiks Rīgā, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā 18. maijā. Konkursa fināla noklausīšanās paredzama visas dienas garumā, uz kuru tiek aicināti visi interesenti, ieeja bez maksas.

Visās konkursa kategorijās tiks pasniegti godalgoto laureātu diplomi, naudas balvas pirmo triju vietu ieguvējiem - attiecīgi 500, 300 un 100 eiro apmērā. Tāpat pirmo trīs vietu ieguvēji katrā kategorijā balvā iegūs mācību stipendiju 100 eiro mēnesī uz pusgadu. Visnozīmīgākā balva visu četru kategoriju uzvarētājiem būs uzaicinājums uzstāties festivālā „Summertime - aicina Inese Galante” Dzintaru koncertzālē šī gada augustā. Papildus balva tiks pasniegta skolai, kura konkursam iesūtījusi visvairāk pieteikumu.

Nolikums un papildu informācija par talantu konkursa norisi ir pieejama konkursa mājas lapā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti