Grupa «Tumsa» laiž klajā singlu un dodas 25 gadu jubilejas tūrē

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Ar koncertu 21.oktobrī Jelgavas Kultūras namā savu 25 gadu jubilejas koncerttūri uzsāks grupa „Tumsa”. Par godu tam grupa šonedēļ laidusi klajā jaunu singlu ar nosaukumu „Varbūt”.

„Kā jau vienmēr, arī šīs dziesmas autori ir visi grupas dalībnieki, taču šoreiz noteikti jāizceļ fakts, ka pirmo reizi skaņdarba kaldināšanā roku ir pielicis „Tumsas” jaunais draugs – taustiņinstrumentālists Dāvis Ābrams -, kura ideja tika tālāk apaudzēta ar katra dalībnieka rokrakstu un instrumentu,” par jauno dziesmu stāsta grupas solists un dziesmas teksta autors Valters Frīdenbergs.

"Katrs jaunais „Tumsas” skaņdarbs ir atsevišķs stāsts ar savu nokrāsu, ar savu stilu un iezīmēm, tomēr „kopējā dziesmu sajūta arvien ir un paliek ar „Tumsas” dvēseli jau nemainīgi 25 gadu garumā,”  uzsver Frīdenbergs. Savukārt par dziesmas nosaukumu Valters teic: „Katram mums ir savs dzīves „varbūt”, šāds ir „Tumsas” “Varbūt”.”

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

Jubilejas tūrē, kurā skanēs gan grupas lielākie hīti („Karaļnams”, „Lietusdārzs”, „Kad Ēģiptē sniegs”, „Es esmu mazliet dons Kihots”, „Pārāk daudz”, „Pat nejautā”, „Satīties sapīties” u.c.), gan citas dziesmas, piedalīsies grupas pašreizējais sastāvs: Jānis Daugalis (basģitāra), Haralds Drekslers (ģitāra), Kaspars Boroduško (sitaminstrumenti), Valters Frīdenbergs (balss, akustiskā ģitāra), Dāvis Ābrams (taustiņinstrumenti) un viesmākslinieks Oskars Kurdeko (perkusijas).

Ņemot vērā to, ka „Tumsa” sadarbojusies ar daudziem pazīstamiem un populāriem mūziķiem, vairākos koncertos varētu piedalīties īpašie viesi - Annija Putniņa, Aija Andrejeva, "Crazy Dolls", "PeR", Sovvaļnīks, "Dabasu Durovys" u.c., taču, lai saglabātu nelielu intrigu, pagaidām netiek atklāts, kurā pilsētā kurš viesmākslinieks uzstāsies, informē grupas pārstāvji.

Grupas jubilejas tūres koncerti notiks:

  • 21.oktobrī – Jelgavas Kultūras namā,
  • 28.oktobrī – Valmieras Kultūras namā,
  • 29.oktobrī – Latgales vēstniecībā "Gors",
  • 5.novembrī – Liepājas Olimpiskā centra Rožu zālē,
  • 17.novembrī – Kultūras pilī „Ziemeļblāzma”,
  • 18.-19.novembrī – uz prāmja „Tallink”.
Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti