FOTO: LNSO sezonas atklāšanas koncerts

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Lielajā ģildē 20. septembrī norisinājās Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra (LNSO) sezonas atklāšanas koncerts, kurā orķestris uzstājās ar pasaulslaveno vijolnieku Franku Pēteru Cimmermani.

Vācu mūziķis Franks Pēters Cimmermanis tiek uzskatīts par vienu no savas paaudzes izcilākajiem vijolniekiem. Savu pirmo koncertu ar orķestri viņš sniedza jau 10 gadu vecumā. Visā pasaulē tiek uzsvērtas mūziķa tehniskās prasmes un interpretācijas spējas, kas izpaužas, jau trīs desmitgades uzstājoties ar nozīmīgākajiem pasaules orķestriem un diriģentiem Eiropā, ASV, Japānā, Dienvidamerikā un Austrālijā. LNSO sezonas atklāšanas koncerta apmeklētājiem bija iespēja Cimmermaņa un LNSO izpildījumā baudīt Ludviga van Bēthovena "Koncerts vijolei un orķestrim", māksliniekiem izpelnoties skaļas ovācijas. 

Koncertā tika atskaņots arī LNSO sezonas rezidējošās komponistes Gundegas Šmites skaņdarbs “Ιώ. Ēosa”. Par šo skaņdarbu Grieķijā dzīvojošā autore saka: “Ēosa ir Rītausmas dieviete. Manuprāt, debesis ir visskaistākās tieši laikā, kad saule lec, taču man šķiet, ka svarīga ir ne tikai šī skaistā, krāsainā debesu un saules saspēle, ko esmu aprakstījusi savā partitūrā. Man Rītausma šķiet saistoša, jo tā saistās ar cerību, tas ir tāds pozitīvs lādiņš, kuru es vēlos iedot visiem klausītājiem.”

Koncerta noslēgumā LNSO atskaņoja Riharda Štrausa skaņdarbu “Tā runāja Zaratustra”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti