Kultūras ziņas

Japāņu klasiskais foto. Laikmetīgā fotomāksla

Kultūras ziņas

Cilvēks uz Zemes – gaismas enerģija vai vīruss?

LNSO atklāj 95. sezonu

FOTO: Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris atklāj 95. sezonu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris (LNSO) ar Lindas Liepiņas, Aleksandra Skrjabina un Sergeja Prokofjeva skaņdarbiem atklājis 95. sezonu.

Tā būs pēdējā, ko pirms remontdarbiem orķestris aizvadīs savās mājās – Lielajā ģildē, un pēdējā diriģenta Andra Pogas vadībā. Bet sezonas sākums vērienīgs, un atklāšanas koncertā īpaši spoži uzmirdzēja jaunā pianisma zvaigzne Daumants Liepiņš.

Koncertu apmeklēja arī bijušais Latvijas prezidents Raimonds Vējonis ar kundzi Ivetu Vējoni, kura ir LNSO patronese, kā arī Latvijas Republikas kultūras ministrs Nauris Puntulis (Nacionālā apvienība).

Daumantu Liepiņu žurnāls “Pianist” atzinis par vienu no četriem jaunajiem pianistiem, kam silti iesaka sekot līdzi 2020. gadā. Šāda iespēja klausītājiem pavērās LNSO sezonas atklāšanas koncertā, kur Liepiņš izpildīja vienu no virtuozākajiem klavierkoncertiem mūzikas vēsturē – Prokofjeva Otro klavierkoncertu. Līdzās tam koncertā skanēja Skrjabina Otrā simfonija un LNSO rezidējošās komponistes Lindas Leimanes jaundarbs “Longing. Flashing. Bonding”. 

Kā paziņojumā medijiem norāda LNSO pārstāvji, Linda Leimane raksta gudru un spēcīgu mūziku, kurā tehniski meistarīgi savienots spožs intelekts un versmains temperaments. Lindas skaņdarbu sarakstā ir instrumentālā kamermūzika, balets, elektroakustiski darbi, mūzika kamerorķestrim un lielam orķestrim. “Opuss Dialexica” tika nominēts Lielajai mūzikas balvai.

Atklāšanas koncerts aizsāka LNSO daudzpusīgo rudens programmu. Tajā klausītājiem būs iespēja baudīt gan Baltijas simfonisko festivālu, kurā  LNSO sadarbosies ar igauņu diriģenti Kristīnu Posku un lietuviešu pianistu Luku Geņušu, gan Vecgada koncertus, kurā redzēt varēs arī jauniešu kori “Kamēr…” un pianistu Vestardu Šimku. LNSO nav aizmirsis arī par jauniešiem un klasiskās mūzikas iesācējiem, turpinot koncertprogrammu "Simfoniskais hits ar Goran Gora", kā arī mazākajiem klausītājiem, kuri aicināti uz atkalsatikšanos ar iemīļoto draugu "LeNeSOnu".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti