Dienas ziņas

Daugavpilī – Latgales dziesmu svētki

Dienas ziņas

Ārzemju fotogrāfu darbu izstāde par Latviju

Akustiskās mūzikas festivāls "Sudraba kaija"

Festivāla «Sudraba kaija» dalībnieku skaits paliek kuplāks

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Salacgrīvas novada Liepupē šajās brīvdienās jau ceturto reizi norisinājās Baltijā vienīgais akustiskās mūzikas festivāls "Sudraba kaija". Festivāls tiek organizēts,lai popularizētu  akustisko mūziku.

Šajās brīvdienās akustiskās mūzikas cienītāji un paši muzikanti tikās Salacgrīvas novada Liepupē, kur norisinājās festivāls "Sudraba Kaija". "Kad es pirmo reizi rīkoju, tas bija tā intuitīvi. Es sapratu, ka tas ir kaut kas labs un sarunās ar muzikantiem, mēs bieži vien pieskārāmies tai akustiskās muzicēšanas tēmai un runājām par to ,cik tas ir "feini," cik tas ir forši, bet nav tāda pasākuma, kurā varētu tā akustiski "uzmuzicēt"," saka Liepupes pagasta tautas nama vadītājs, festivāla organizators Andris Zunde.

Liepupe kļuvusi par tikšanās vietu tiem mūziķiem, kas savu spēlēšanas stilu izkopuši akustiski spēlējot gan tautas, gan populāro mūziku, tādā veidā to gan popularizējot, gan saglabājot muzikālās vērtības. "Pagājušā gada populārās mūzikas grupas "Grand Prix" ieguvēji šogad izdomājuši, ka viņi startēs tautas mūzikas grupā. Savukārt viena tautas mūzikas grupa izdomājusi, ka viņi grib startēt tajā otrā," norāda Zunde.

Pirmajā festivālā dienā akustisko grupu konkursā tikās septiņi tautas un seši populārās mūzikas ansambļi, kurus vērtēja pieredzējusi žūrija, kuras priekšsēdētājs un festivāla patrons ir komponists Valts Pūce. Savukārt pārējās festivāla dienās tautā populāri ansambļi sniedza akustiskos koncertus Liepupes pilskalnā un festivālu noslēdza koncerts Liepupes baznīcā. "Pirmajā gadā mums bija tikai viena dienas konkurs. Jau ar otro gadu mēs piesaistot sponsorus varējām atļauties uztaisīt koncertu pilskalnā. Pagājušajā gadā arī bija pilskalnā, šogad man, šķiet, ir viens solis uz priekšu," klāsta Zunde.

Vienu no krāšņākajiem sniegumiem demonstrēja tautas mūzikas ansamblis ’’Putni’’, kura arsenālā ir gan paštaisīti instrumenti, gan stabules, gan ģitāras. Viens no šīs grupas lielākajiem trumpjiem ir spēja improvizēt. "Īstenībā ar tām stabulēm ir tā, ka viņi reizēm sāk, bet nezina kā beigs. Piemēram, ģitāra nāk klāt koklei kaut kādā brīdī, ko nemaz īsti tā paredzēt nevar," saka grupas "Putni" dalībniece Ilze.

  Akustiskās mūzikas festivāls "Sudraba kaija" atgriezīsies jau nākamgad, kad svinēs pusapaļu jubileju.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti