Etnofestivālā «Sviests» izskanēs Prauliņa «Pagānu gadagrāmata»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Valmiermuižas parkā sestdien, 15. jūnijā, jau trešo reizi notiks etnofestivāls „Sviests”, kas pulcēs mūziķus gan no Latvijas, gan ārvalstīm.

Dienas gaitā darbosies amatnieku un mājražotāju tirdziņš „Gardu muti”, spēlēs „Etno kokļu kopa” un „Rūžupes veiri”, dancos „Dandari” un „Sadancis”, varēs mācīties siera siešanu, sviesta kulšanu, akmens alus brūvēšanu un citus senos amatus.

Bet vakarā uz skatuves kāps grupa „Iļģi”, koklētājas Laimas Jansones un DJ Monsta duets „ZeMe”, kā arī folkgrupas no Īrijas un Francijas.

Daina Zalāne: Par etnofestivālu “Sviests”
00:00 / 00:30
Lejuplādēt

Festivāla rīkotāju – kultūras menedžmenta centra „Lauska” – pārstāve Daina Zalāne iepriekš radio „Naba” stāstīja, ka “lielākais notikums, kāds mums „Sviestā” vēl nav bijis – pašā vakarā mēs uzvedīsim Uģa Prauliņa „Pagānu gadagrāmatu” ar visu vīru kori „Gaudeamus” un etnorokgrupu ar visādām folka zvaigznēm”.

“Rādīsim arī Katrīnas Neiburgas video projekcijas. (..) Mums ir atvēlēta arī liela vieta dejošanai – pa dienu spēlēs „Dandari”, kuriem drīz iznāks kadriļu disks. Šo kadriļu programmu tad viņi arī tur rādīs. Pēc pusnakts būs arī danči, kuros spēlēs gan „Dandari”, gan franču grupa no Bretaņas „Wipidoup”, kas darbojas „balfolk” tradīcijā. Arī šeit ir tādi, kuri māk šīs mazurkas dejot,” stāstīja Zalāne.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti