Rīta Panorāma

Intervija ar Eiropas Parlamenta deputātu Robertu Zīli (TB/LNNK)

Rīta Panorāma

Intervija ar grupu "Very Cool People"

Vidzemes gredzens - muzikāls projekts "Kalns uz augšu ies"

Cēsīs pirmoreiz izskanēs muzikālais projekts «Vidzemes gredzens»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Latvijas valsts simtgadei veltītā vērienīgā projekta “Latvijas gredzens” trešajā posmā – muzikālajā izstādē “Vidzemes gredzens. Kalns uz augšu ies” – Vidzeme tiks parādīta kā latviešu patriotisma un pašapziņas mošanās vieta, kā vēsturiski un valstiski zīmīgu notikumu epicentrs.

Projekta idejas autors ir Latvijas Radio kora mākslinieciskais vadītājs un diriģents Sigvards Kļava. Projekta mērķis – meklēt katrā Latvijas novadā iezīmīgāko un izstāstīt to vienā stāstā.

“Mūzika, kas te skanēs, ir atlasīta no ārkārtīgi daudziem muzikālajiem skaņdarbiem. Daudz elektroniskās mūzikas piemēru, dažādi speciāli rakstīti mūzikas trokšņi – ļoti bagāta kolāža,” stāsta Sigvards Kļava.

Muzikālajā izstādē “Kalns uz augšu ies”, kā pastāstīja pianists Rihards Plešanovs, šis stāsts būs ļoti evolucionārs – sākot ar Cimzes laiku, ar Poruku, par Vidzemi kā sapņainu romantisku vietu, ietverot arī padomju laiku un mūsdienas.

Uz skatuves muzikālajā izstādē kāps Latvijas Radio koris un četri mūziķi: ģitārists Kaspars Zemītis, akordeonists Artūrs Noviks, pianists Rihards Plešanovs un dziedātājs un leijerkastes mūziķis Daumants Kalniņš.

Oriģinālais “Vidzemes gredzenā” būs īpaši izgatavotā leijerkaste.

“Instruments ir ārkārtīgi neritmisks, jo ar viņu kaut ko ritmisku izdarīt ir tiešām ļoti jāietrenējas. Muzicēšana kardināli atšķiras, taču tas noteikti ir dzīvs mūzikas instruments,” komentē S. Kļava.

Vidzemes gredzenu vizuālās koncepcijas un realizācijas autori ir “dd studio”. Muzikālās izstādes pirmizrāde izskanēs 19. aprīlī Cēsu koncertzālē.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti