Ar jaunu koncertprogrammu Pēterbaznīcā uzstāsies saksofonu kvartets «n[ex]t move»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Šovakar pulksten18.00 Rīgas Sv.Pētera baznīcā saksofonu kvartets „n[ex]t move” klausītājiem piedāvās jaunu koncertprogrammu.

Kā viena no centrālajām kompozīcijām šajā koncertā būs „n[ex]t move” vadītājas un mūzikas autores Ingas Meijeres svītas „Ziedu stāsti” eifonijam un saksofonu kvartetam pirmatskaņojums.

Šī svīta ir arī pirmais latviešu autora skaņdarbs šādam sastāvam. Ideja par kompozīciju šādam instrumentu salikumam radusies tāpēc, ka eifoniju radījis tas pats meistars, kas saksofonu, – Ādolfs Sakss, tikai desmit gadus vēlāk, un tā skanējumu bieži pielīdzina cilvēka balsij.

Eifonija solo koncertā izpildīs NBS orķestra solists, LR Zemessardzes orķestra diriģents, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas un Igaunijas Mūzikas un teātra akadēmijas absolvents Andis Karelis.

Koncertu kuplinās dziedātāja Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības akadēmijas doktorante, vokālās studijas Vox Art pedagoģe, dziedātāja Ieva Vēvere ar oriģināldziesmām, kurām speciāli šim koncertam Inga Meijere veidojusi jaunus aranžējumus.

Koncerta programmā būs dzirdamas arī Johana Sebastiana Baha, Kloda Debisī, Enjo Morikones un Silvana Talles kompozīcijas.

„n[ex]t move” ir turpinājumsd 2002.gadā izveidotajam saksofonu kvartetam „n[ex]t” – pirmajam dāmu saksofonu kvartetam Baltijā.

Kvartetā „n[ex]t move” muzicē Inga Meijere (soprāna, alta saksofons), Baiba Tauriņa (alta saksofons), Katrīna Kivleniece (tenora saksofons) un Anete Stikāne (baritona saksofons).

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti