Kultūras ziņas

Anna Heinrihsone ielūdz uz Vilmas dzimšanas dienu

Kultūras ziņas

Džemmas dienas Mežaparkā

"Sinfonietta Rīga" atklāj koncertsezonu

Ar Agnetas Krilovas simfonijas pirmatskaņojumu sezonu atklāj «Sinfonietta Riga»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Ar Agnetas Krilovas simfonijas “Uz jauno pasauli” pirmatskaņojumu un uzbeku pianista Behzoda Abduraimova uzstāšanos aizvadītās nedēļas nogalē jauno koncertsezonu atklājis Valsts kamerorķestris “Sinfonietta Rīga” diriģenta Normunda Šnē vadībā.

"Mēs spēlējām ar iedvesmu, un mēs saskatījām daudz ideju šajā mūzikā, un mūsdienās uzrakstīt 40 minūšu simfoniju, tas tiešām ir neparasts brīdis, neparasta sajūta to pirmatskaņot," par Agneta Krilovas simfoniju stāsta Šnē.

Pati komponiste atzīst: "Es esmu ļoti gandarīta. Manuprāt šodien sanāca ļoti emocionāls, ļoti piepildīts, ļoti saturisks traktējums. Un tas ir mūzikā, mākslā, manuprāt, vissvarīgākais."

Koncerta otrā daļa bija veltīta Vīnes klasicisma skolas dižgaru – Jozefa Haidna un Ludviga van Bēthovena daiļradei. Koncertā izskanēja Haidna 28. simfonija. Un Bēthovena Pirmais klavierkoncerts uzbeku pianista un Londonas Starptautiskā klavierkonkursa laureāta Behzoda Abduraimova interpretācijā. Tā raisīja vētrainas publikas ovācijas.

Par orķestra sezonas plāniem Normunds Šņē izsakās piesardzīgi, bet ar cerībām nepārstāt koncertēt un sagaidīt Latvijā spožu ārvalstu solistu un viesdiriģentu uzstāšanos. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti