Dienas ziņas

Rīgas meži: staltbriežu ganāmpulka izveide bijusi kļūda

Dienas ziņas

Dienas ziņas

Koncerts "No visas sirds Ukrainai"

Nepaiet garām un nepagurt palīdzēt. Aizvadīts labdarības koncerts Kuldīgā «No visas sirds Ukrainai»

Drīz būs pusotrs gads, kopš Krievijas pilna mēroga iebrukuma Ukrainā. Visu šo laiku Latvijas iedzīvotāji dažādos veidos palīdz valstij pretoties Krievijas agresijai. Arī aktieris Ģirts Krūmiņš, saņemot ielūgumu vadīt pasākumu Kuldīgā, lai vāktu ziedojumus Ukrainai, atbildēja nedomājot – "Jā, jo labais ir jāvairo".

Ziņa, ka Kuldīgā, Svētās Katrīnas baznīcā, notiks labdarības koncerts "No visas sirds Ukrainai" sasniegusi daudzus, un jau labu laiku pirms koncerta cilvēki nāk un nepaiet garām ziedojumu kastītei.

Koncerts "No visas sirds Ukrainai"
Koncerts "No visas sirds Ukrainai"

"Es teikšu tā, visa būtība jau ir tas, ka ir jābūt brīviem ne tikai mums, bet tiem, kas vēlas," pauž koncerta apmeklētājs Juris Vītols.

"Ja jūs jautājat, tagad pilnīgi zosāda metas. Es iedomājos, kā tur cilvēki cieš. Visi. Bērniem māju nav, nav vecāku. Gribas, kaut ātrāk viss beigtos," savas emocijas pauž koncerta apmeklētāja Brigita Bērziņa.

Koncerta rīkotāja ir vokālā pedagoģe Ance Jankovska. Šis ir jau otrais pasākums Ukrainas atbalstam, kuru viņa rīko kādā no Kuldīgas baznīcām: "Šajā reizē mani pamudināja Dziesmu svētku noskaņa vairāk un tā sajūta, ka tur atrodas un kopā dara vienu lietu tik daudz un dažādi cilvēki, tas mani pamudināja vienkārši uz to, kāpēc lai es nevarētu darīt to pašu tālāk."

Labdarībai atsaukušies daudzi – dziedātāji, mūziķi, aktieri – gan no citām vietām, gan Kuldīgas novada.

Koncerts "No visas sirds Ukrainai"
Koncerts "No visas sirds Ukrainai"

"Kā aktieris pēc profesijas, gan kā cilvēks ar savu esību un savu profesionālo lietu es varu darīt labu cilvēkiem nu vismaz šādā veidā, jo es uzskatu, ka labais ir jāvairo, cik vien var," saka aktieris Ģirts Krūmiņš.

Savukārt ērģelniece Simona Sunepa pieteicās koncertam, ieraugot jau gatavu afišu: "Man liekas, ka ir jāturpina palīdzēt citiem cilvēkiem parādīt, ka tas joprojām notiek un ir vajadzīga palīdzība."

Koncertu apmeklēja arī ukrainiete Svetlana Sitņikova. Viņa Kuldīgā ieradās pērnā gada augustā no Hersonas: "Liels paldies par atbalstu, es izdzirdēju ukraiņu dziesmu, tas mani aizkustināja. Atbalsts nepieciešams, īpaši tādās sagrautās pilsētās, kur vēl palikuši cilvēki, tādā slīcinātā pilsētā kā mana Hersona, un mūsu karavīri, viņiem tas viss ir nepieciešams."

Koncerts "No visas sirds Ukrainai"
Koncerts "No visas sirds Ukrainai"

Koncerts rīkots sadarbībā ar labdarības organizāciju "Tabitas sirds". Tās projektu vadītāja Kuldīgā arī pati bijusi Ukrainā un pārliecinājusies, ka medicīnas aprūpē ziedojumi ir nozīmīga daļa no iespējas palīdzēt cilvēkiem.

"Tabitas sirds" projektu vadītāja Kuldīgā Vineta Brūdere-Sedliņa stāsta: "Savāktie līdzekļi šinī reizē ir paredzēti tieši medikamentu iegādei frontes vai armijas vajadzībām. Nu mums jau ir zināms, kas frontē ir vajadzīgs. Tās ir marles saites, žņaugi – tās ir pirmās lietas, kas glābj ievainoto dzīvības."

Nepieciešamos medikamentus "Tabitas sirds" varēs iegādāties par 804 eiro un 47 centiem, ko cilvēki bija saziedojuši. Vineta Brūdere-Sedliņa atzīst, ka šobrīd, kad tuvojas skolas laiks, summa ir liela un parāda, ka cilvēkiem joprojām ir svarīgi Ukrainu atbalstīt.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti