Rīta Panorāma

Eiropas Savienībā pakāpeniski aizliegs mikroplastmasas izmantošanu

Rīta Panorāma

Padomi auto sagatavošanai ziemas sezonai

Simfoniskais orķestris popularizē Ukrainu Lielbritānijā

Simfoniskais orķestris popularizē Ukrainu Lielbritānijā

Savas valsts popularizēšanu Krievijas agresijas apstākļos turpina arī Ukrainas mūziķi. Pēc 20 gadu pārtraukuma Lielbritānijā uzstājas Ukrainas Nacionālais simfoniskais orķestris.

Mūziķi bija sajūsmā par apakšnama spīkera sera Lindsija Hoila ielūgumu apmeklēt parlamenta ēku un cer savas turnejas laikā aplūkot slavenākos Lielbritānijas kultūrvēstures pieminekļus. Tomēr svarīgākā ir mūzika, un orķestra programmā iekļauta gan pasaules klasika, gan Ukrainas komponistu darbi.

Piemēram, kādā koncertā atskaņota Borisa Ļatošinska otrā simfonija un Sibēliusa "Finlandia". Abi autori dzīvoja vienā laikmetā, un zīmīgi, ka Somijas komponista slavenākais nacionālpatriotiskais darbs tapis 19. gadsimta beigās Krievijas valdīšanas laikā.

Orķestrī ir vairāk nekā 100 mūziķi, kuri arī kara apstākļos dzimtenē turpina savu darbu, tomēr iespējas koncertēt Kijivā un citviet ir ierobežotas drošības apsvēruma dēļ. Lielbritānijā ir lielākas iespējas, un arī orķestris tās izmanto, lai vāktu līdzekļus savas valsts mūziķiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti