Panorāma

Panorāma

Panorāma

Mediķu pienākums ir zināt pacientu tiesības

200 bērnu uzstāsies kopā ar operdziedātāju Džoisu Didonato

Kopā ar operdziedātāju Džoisu Didonato Dzintaros uzstāsies 200 jaunie vokālisti

Latvija ir iekļauta amerikāņu operdziedātājas Džoisas Didonato pasaules tūres kalendārā: viņas teatralizētā koncertprogramma "Ēdene" jau ir izskanējusi kā Ņujorkas Kārnegija zālē, tā arī citviet pasaulē. Tagad viņa viesosies Dzintaru koncertzālē, un 20. jūnijā dziedātājas priekšnesumam pievienosies vietējo jauno vokālistu koris – divi simti Rīgas 6. vidusskolas audzēkņu.

Džoisa Didonato vēsta klausītājiem par tēmām, kuras viņu saviļņo un satrauc mūsdienu pasaulē. Viņas paradīzes dārzā, viņas "Ēdenē" runa ir par Zemes skaistumu un trauslumu. Un klimats ir viena no viņas prioritātēm. Līdz ar to katrā valstī, kur Džoisa uzstājas, – viņa bērniem rīko meistarklases un lekcijas.

Liene Kņaze, kura vada lekcijas par klimata pārmaiņām, skaidro: "Mēs jau tagad redzam, ka klimata ietekmes tomēr ir visā pasaulē un uz katru valsti, nevis tikai uz kādu atsevišķi. Kādās, protams, stiprāk to var redzēt. Arī Latvijā ir klimata problēmas."

Ierasts, ka Džoisas Didonato pasaules koncertu tūrē piedalās ap 60–80 bērnu, bet Latvija dziedātājas aicinājumam ir atsaukusies ar sevišķu vērienu. Uz noslēguma dziesmām viņai pievienosies rekordliels kora dalībnieku skaits – 200 bērnu. 

"Mums Latvijā kora kultūra ir milzīga, un tam šodien ir pierādījums, un visi bērni dzied ar fantastisku profesionalitāti un muzikalitāti. Un tas tiešām ir pateicoties tam, ka Latvijā ir kora dziedāšanas kultūra – ir Jāņi, ir Dziesmu un deju svētki un tas tiešām latviešiem ir asinīs," uzsver pianiste Olga Jegunova.

"Mēs jūtamies ļoti pagodināti un iepriecināti par tādu iespēju. Bieži dzīvē tādas iespējas negadās, un mēs esam ļoti laimīgi, ka mēs to varam izmantot. Dot iespēju bērniem piedzīvot tāda mēroga šovu ar tāda mēroga mākslinieci kā Džoisa Didonato," norāda mūzikas skolotāja Inta Godiņa.

Mākslinieces Džoisas Didonato ceļš līdz pasaules skatuvēm nav bijis viegls. Pati savu mūzikas ceļu viņa sāka ar kori.

Olga Jegunova skaidro: "Un viņa katram kora dalībniekam grib dot šādu iespēju un palīdzēt sev noticēt. Līdz ar to viņa uzstāsies kopā ar viņiem Dzintaros un palīdzēs ticēt sev. Loncertā Džoisa Didonato kopā ar Rīgas 6. vidusskolas kori izpildīs arī dziesmu latviešu valodā – "Pūt, vējiņi!".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti