Ko Kārlis Kazāks iesaka brīvdienās? Aktieri mūziķu kurpēs un pasaulē vecākais latgaliešu festivāls

"Zodiaks" atgriežas XII Mūzikas un mākslas festivālā "Daugavpils ReStArt 2023", Kristapa Vanadziņa klavieru "Portreti" tiks gleznoti Ventspilī, Kalnmuižas pilī un arī turpat Daugavpils festivālā. Lai arī pasākumu ir kļuvis mazāk, ikviens var atrast savai gaumei piemērotāko nedēļas nogales muzikālo piedzīvojumu, pārliecināts Latvijas Radio 5 direktors, mūziķis Kārlis Kazāks.

Intars Rešetins koncertprogrammā "Satikšanās"

Slampes Kultūras pils, 15. septembris

Aktieri labprāt kāpj mūziķu kurpēs. Intaru un viņa Ziedoņa programmu nav sanācis redzēt, bet pats vaininieks stāsta, ka "Satikšanās" esot koncerts ģimenei ar iespēju pēc tā aprunāties ar mākslinieku. To nu zinu skaidri, ka Intars ir labs sarunu biedrs.

"Sudden Lights" lielkoncerts

Mežaparka Zaļajā teātrī, 16. septembris

Grupa "Sudden Lights"
Grupa "Sudden Lights"

Šīs vasaras viena no spilgtākajām Latvijas popmūzikas parādībām iekaros Mežaparku. Vēl ne ar Lielās estrādes vērienu, bet mājīgāko Zaļo teātri. Grupai nu jau ir gana plašs atpazīstamu dziesmu klāsts, un ir laiks paplašināt auditoriju, lai iekāptu nākamajā līmenī. Kas tam ir nepieciešams? Uzticami klausītāji!

Zviedru elektroniskās mūzikas mākslinieks Jans Blomkvists

Mākslas centrs "Digital Art House" Rīgā, 16. septembris

Zviedru elektroniskās mūzikas solo mākslinieks Jans Blomkvists ir atradis savu nišu un ar gana lieliem panākumiem startējis tādos Eiropas festivālos kā "Coachella" un "Burning man". Lielākajā mūzikas straumēšanas platformā viņa mūziku ik mēnesi klausās pāris miljonu klausītāju. Vai esi gatavs pamēģināt? Gan mākslinieku, gan pasākuma vietu Rīgā – "Digital Art House" Skolas ielā 2?

"Bad Habbits" koncerts "Atmiņu klade"

Kultūras nams "Wiktorija" Liepājā, 16. septembris

Grupa "Bad Habbits" ir puiši, kas prot piešķirt jau zināmām dziesmām citas krāsas. Ir vērts ierakstīt interneta meklētājos "Man dimantu nav" un grupas nosaukumu, lai paklausītos, kā var skanēt 100. debijas lielākais hits citā laikmetā un ar citu attieksmi. Vai arī aiziet uz koncertu. Tie sekos arī citviet Latvijā.

"Juuk" un "Juris Simanovičs un Bez grēka ieņemtie" kopkoncerts

 Bijušajā Pasaules tirdzniecības centrs "Rīga" Elizabetes ielā 2, 16. septembris

Koncerts notiks nozīmīgā vietā Rīgas centrā – Elizabetes ielā 2 – bijušajā Pasaules tirdzniecības centra un kompartijas Centrālās komisijas ēkā. Par Edgara Šubrovska, Sniedzes Prauliņas un viņu kopīgā ansambļa "Juuk" daiļradi droši vien var neizplūst, tāpat kā alternatīvās mūzikas pasaules pazinēji pazīst Juri Simanoviču vēl no grupas "Bērnības milicija" laikiem, kamēr "Bez grēka ieņemtie" vismaz man prasīja paskatīties interneta dzīlēs – tas varētu būt izaicinājums pie neatkarīgās mūzikas nepieradušām ausīm.

Vecākais latgaliešu festivāls "Upītes uobeļduorzs"

Upītes Tautas nams, 16. septembris

Folklora, dzeja, roks un pops latgaliski un vēl "Pienvedēja piedzīvojumi"! No latgaliešu pašu pūra zināmākie būs "Dabasu durovys" un dziesminieks Vincents Kūkojs. Pasākums ir ar gana senu vēsturi, un tā organizēšanu no tēva Ontona ir pārņēmis ziemeļlatgales kultūras dižcilvēks Andris Slišāns.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti