Raimonds Pauls un citi koncerti, janvārim ritot, – populārās mūzikas notikumu izlase

Šonedēļ izvēlīgums nebūs īsti vietā, jo pasākumi, kurus nodēvēt par populārās mūzikas koncertiem, šajā nedēļā būs saskaitāmi uz vienas rokas pirkstiem. Tomēr šajā sarakstā izskan Latvijai tādi ļoti mīļi un zināmi vārdi kā Raimonds Pauls, Imants Ziedonis, "Menuets".

Raimonds Pauls un citi koncerti, janvārim ritot – populārās mūzikas notikumu izlase
00:00 / 00:00
Lejuplādēt

"Menuets" – Zelta 55

12. janvāris, Valkas kultūras centrs

"Menueta" pirmā uzstāšanās esot notikusi 1968. gadā. Ja tā, tad "Menuets" ir vecākā koncertējošā rokgrupa Latvijā. Ja nebūtu "Rolling Stones", tad – kas zina… Nu nav jau nepieciešams uzskaitīt tās Imanta Kalniņa dziesmas, kuras varēsim dzirdēt Valkā. Vēl joprojām ap brāļiem Sējāniem ir vecais labais "Menuets", kas netaisās dejot tikai vienu vasaru.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

Matīsa Čudara trio – No Bērzgales līdz Ņujorkai

13. janvāris, Latgales vēstniecība "Gors", Mazā zāle, Rēzekne

Iesākt gadu ar labu džezu un iedvesmojošu stāstu ir laba ideja. Šobrīd Amsterdamā džezu studējušais Matīss Čudars ir ņujorkietis un uz Latgali ir atvedis vairāku gadu laikā krātas un lolotas melodijas, kuras tēlaini izved cauri Matīsa izaugsmes ceļam.

Matīsa Čudara trio
Matīsa Čudara trio

Rusudana, Manu, Nukri – Gruzīnu mūzikas un garšas vakars

13. janvāris, restorāns "Akustika", Valmiera

Latvijā dzīvo daži simti gruzīnu, un viņi prot muzicēt. Rusudanas un Manu balsis uzbur īstu Gruzijas sajūtu. Dažādu Gruzijas reģionu tautasdziesmas vienkāršā un sirsnīgā izpildījumā spēj aizkustināt pa īstam. Strinkšķināmā instrumenta panduri, doli bungu skaņa, divbalsības un Rusudanas stāsti piepildīs vakaru Valmierā. Jā, Rusudana labi runā latviski.

Kaspars Znotiņš un Ēriks Upenieks – Duets un Ziedonis

13. janvāris, Mazmežotnes muiža

Iespējams, ka pēc dažiem gadiem Latvijā būs cilvēki, kuri domās, ka Imants Ziedonis runāja Kaspara Znotiņa balsī. Ērika Upenieka spēja uzburt izjustu ģitāras pavadījumu it visam ir pārbaudīta un kopā ar Kaspara spēju atdzīvināt tekstu piedāvās noturētam vīnogu sulas padzērienam līdzvērtīgi smalku baudījumu.

Maestro jubileja

12. janvārī Latvijas Radio 2 piedāvā īpašu sadziedāšanās koncertu, kas tapis tepat Latvijas Radio 1. studijā. Svinēsim kopā ar Maestro, Intaru Busuli, Normundu Rutuli, Jāni Stībeli un daudziem citiem. Protams, ka Maestro būs notverams arī kādā paša jubilejai veltītā koncertā, un tas piektdien, 12. janvāra, vakarā notiks "Dzintaru koncertzālē".

Raimonds Pauls
Raimonds Pauls

Galu galā – ir laiks sākt izvēlēties un iegādāties biļetes uz vasaras lielākajiem mūzikas festivāliem, brīvdabas koncertiem un pasākumiem, jo tie pamazām sāk pārpludināt interneta dzīles ar pagaidām izdevīgākiem biļešu piedāvājumiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti