Kultūra

Vita Timermane-Moora par labāko prezidentūras kultūras sniegumu Briselē

Kultūra

Krieviski iztulko Annas Sakses "Pasakas par ziediem"

Klasiskā un populārā mūzika vienuviet programmā „100 gadi ar Piafu”

«100 gadi ar Piafu» - Katrīnas Gupalo un Andreja Osokina atzīšanās mīlestībā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Divi talantīgi un spoži mūziķi - Katrīna Gupalo un Andrejs Osokins - izveidojuši leģendārās franču dziedātājas Edītes Piafas simtgadei veltītu programmu "100 gadi ar Piafu". Programmā Piafas repertuārs savienots ar klasisko mūziku, kas skanējusi viņas dzīves laikā. Andrejs Osokins koncertā spēlē klavieres, bet Katrīna Gupalo izpaužas ne tikai kā pianiste, bet arī kā dziedātāja un aktrise.

19.decembrī - tieši Edītes Piafas simt gadu dzimšanas dienā - abi mūziķi sociālajos tīklos publicēja Katrīnas Gupalo dziedāto dziesmu no jaunās koncertprogrammas. Dziesma "Aiznes mani prom" nav no pašām populārākajām Piafas repertuārā, bet Katrīnai Gupalo ļoti tuva - gan ar savu poētisko naksnīgās Parīzes aprakstu, gan intensīvajām emocijām.

"Šī dziesma ir ļoti īpaša. Klausītāji dzirdēs, ka nav no tām pašām gaišākajām, tajā ir ļoti lielas emocijas iekšā. Kad es to pirmo reizi izdzirdēju, tā sajūta mani tik ļoti pārņēma, ka es uzreiz sajutu, kā es to darītu," saka Katrīna Gupalo.

Programmā iekļautas vairākas īpaši ekspresīvas Piafas dzīves nogales dziesmas, kas daudziem klausītājiem varētu būt jaunatklājums. Līdzās tām skanēs arī ļoti populāras un visiem zināmas melodijas.

Katrīna Gupalo programmā atklāsies gan kā dziedātāja, gan pianiste, gan liks lietā arī savas teatrālās prasmes. Kā vēstīts, Piafas repertuārs mīsies ar klasisko mūziku, kas skanējusi viņas dzīves laikā. Pianists Andrejs Osokins ir pārliecināts - Piafas izpildītā mūzika ar savu enerģiju un dziļo vēstījumu ļoti labi sadzīvo ar akadēmisko mūziku.

"Tieši tāpēc mums bija interesanti savienot Piafas dziesmas ar viņas laikā Parīzē skanējušo mūziku. Tas bija Debisī un Ravels - divi izcili franču impresionisti, arī Stravinska "Tango", ko viņš uzrakstīja Parīzē, kā arī Satī mūzika. Tātad - savienot to un parādīt, ka atšķirība nav tik liela. Būtībā tas, ko izdomāja Debisī - harmonijas -, tas bija pilnīgi džezīgi, tāpat arī tie ritmi, kas ir Ravelam un Stravinskim, tie arī saklausāmi viņas dziesmās. Ir ļoti daudzas tieši muzikālas sasauksmes un saturiskas sasauksmes," norāda Andrejs Osokins.

Koncerta atmosfērai savu šarmu piešķirs arī tas, ka abi mūziķi ir viens otrā iemīlējušies, bet uz vienas skatuves gan viņi satiksies pirmo reizi. Programma būs arī abu atzīšanās mīlestībā Edītei Piafai. Katrīna Gupalo Piafas repertuāru pārzina ļoti labi, dzied to jau aptuveni septiņus gadus.

Koncertprogramma "100 gadi ar Piafu" 25.decembrī izskanēs Aizkraukles kultūras namā, bet 26.decembrī - Alūksnes kultūras centrā. Nākamie koncerti notiks jau janvārī, kad mūziķi viesosies vēl piecās Latvijas pilsētās. Rīgā savukārt koncerts notiks neilgi pirms Valentīna dienas - 11.februārī. Tas tiek solīts sevišķi krāšņs, bet plašāka informācija par to un arī norises vietas pagaidām ir noslēpums.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti