Grupa «Tautumeitas» uzstāsies Glastonberijas festivālā Lielbritānijā

Pasaulē viens no lielākajiem mūzikas un mākslas festivāliem, Glastonberijas festivāls izsludinājis pilnu pasākuma programmu, un starp šī gada māksliniekiem atrodams arī latviešu etno-pop grupas "Tautumeitas" vārds. Grupa uzstāsies divas reizes – festivāla atklāšanas pasākumā 21. jūnijā un uz "Toad Hall" skatuves sestdien, 24. jūnijā, īsi pēc pusnakts. Kā paziņojumā medijiem informēja grupas pārstāvji, "Tautumeitas" ir trešā grupa no Latvijas, kas uzstāsies šajā festivālā.

"Tautumeitas" saņēma uzaicinājumu uzstāties Glastonberijā pēc veiksmīga starta Eiropas mūzikas industrijas konferencē – festivālā "Eurosonic" Nīderlandes pilsētā Groningenā. Bojans Pinters, kurš izvēlas grupas zonas "Green Futures" skatuvēm, tajā skaitā "Toad Hall", un apmeklēja "Tautumeitu" uzstāšanos "Eurosonic", stāsta, ka viņu savaldzinājis "Tautumeitu" spēcīgais vizuālais tēls un priekšnesumā atspoguļotais latviešu pagāniskais kultūras mantojums: "Dažu minūšu laikā es iegrimu priekšnesuma unikālajā atmosfērā, ko radīja "Tautumeitu" mūzika un performance."

"Eurosonic" muzikālās programmas direktors Roberts Meijerinks pauž prieku, sakot: "Es ļoti lepojos ar "Tautumeitu" iespēju uzstāties Glastonberijā, jo šādi uzaicinājumi pierāda "Eurosonic" būtību – dot Eiropas māksliniekiem iespēju uzstāties lielākajos Eiropas un pasaules festivālos."

"Tautumeitu" dalībniece Asnate Rancāne uzsver: "Glastonberijas festivāls ir daudzu mūziķu sapnis, tāpēc esam sajūsmā un jau vairākus mēnešus nepacietīgi turam noslēpumā to, ka šogad ne tikai tur uzstāsimies ar koncertu, bet arī būsim daļa no grandiozās festivāla atklāšanas ceremonijas tieši vasaras saulgriežu naktī!"

Papildus festivāla galvenajiem māksliniekiem "Arctic Monkeys", "Guns N’ Roses" un Eltonam Džonam šogad uz vairāk nekā 50 festivāla skatuvēm kāps arī tādi pasaulē zināmi mākslinieki un grupas kā Lizzo, Luiss Kapaldi, Fred Again, "Royal Blood", Lil Nas X, "Maneskin", "The War On Drugs", Lana Del Rey un daudzi citi.

Maija izskaņā grupa "Tautumeitas" uzstājās pasaules mūzikas festivālā "Imaterial" Portugālē un noslēdza albuma "Skrejceļš" Latvijas koncerttūri, kurā sniedza 15 koncertus dažādās Latvijas pilsētās. Tuvākie grupas koncerti Latvijā gaidāmi 17. jūnijā Kuldīgas "Kalna pagalmā", 14. jūlijā Jūrmalas "Raiņa sētā" un 15. jūlijā Līgatnes "Zeit", kā arī Igaunijas festivālā "Treskifest" un "Norden Fest" Vācijā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti