Panorāma

Analītiķi: Dumpis nav ietekmējis Krievijas kaujasspējas

Panorāma

Panorāma

"Tautumeitas" uzstājas Glastonberijas festivālā

«Tautumeitas» par dalību festivālā Glastonberijā: Tas bija kā sapnis, no kura negribas mosties

Tas bija kā sapnis, no kura negribas mosties! Tā par dalību vienā no prestižākajiem mūzikas festivāliem pasaulē saka Latvijas etnogrupas  "Tautumeitas" dalībnieces, kuras atgriezušās no Glastonberijas festivāla Lielbritānijā. Tajā šogad uzstājās arī tādas zvaigznes kā Eltons Džons, Lana Del Rey un grupa "Guns N’ Roses".  

Mūziķiem dalība Glastonberijas festivālā nozīmē to pašu, ko sportistam nokļūt olimpiskajās spēlēs vai aktierim uz "Oskara" ceremoniju. Liels gods, liels sasniegums un liels prieks. Tāpēc "Tautumeitas" joprojām ir uz Glastonberijas viļņa.

"Tas ir sapņa piepildījums jebkuram mūziķim! Tai skaitā mums! Tas ir kā būt hokeja čempionātā," salīdzināja grupas "Tautumeitas" mūziķe Ilona Dzērve.

"Tas nav aprakstāms, cik liels festivāls tas ir! Mums vajadzēs vēl gadu, lai to aptvertu!" piebilda grupas "Tautumeitas" mūziķe Gabriēla Zvaigznīte.

Lai gan "Tautumeitas" neuzstājās uz kādas no lielajām skatuvēm, stratēģiski tā bija izcilā vietā un tas ļāva satikt arī neticami daudz klausītāju.

"Tā telts bija blakus lielajai "Other Stage", blakus bija Lana Del Rey un, kad viņas koncerts beidzās, daudzi piestāja. Un mēs dabūjām arī daudzus fotogrāfus!" stāstīja grupas "Tautumeitas" mūziķe Asnate Rancāne.

Un izrādās, ka latviski dziedāta tautas dziesma ir universāla.

"Kārtējo reizi pierādās, ka tautas dziesmai nav svarīga valoda! Mūzika runā ar dvēseli!" sacīja Aurēlija Rancāne.

Līdz šim Glastonberijā uzstājušās divas latviešu grupas – "Dagamba" un "Prāta vētra". Šogad līdz ar "Tautumeitām" arī ārzemēs dzīvojošā Elīza Legzdiņa.  

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti