Sākas Rotko mākslas plenērs

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

No sestdienas līdz Rotko dzimšanas dienai 25.septembrim Daugavpils cietoksnī notiks jau par tradīciju kļuvušais Starptautiskais Marka Rotko mākslas plenērs - rezidence. Šis Rotko plenērs kļuvis par Daugavpilī vienu no ievērojamākajiem notikumiem kultūras un mākslas dzīvē. 

Šogad plenērs pulcē māksliniekus no deviņām pasaules valstīm, kas divu nedēļu garumā, atrauti no ikdienas dzīves, var nodoties radošajam procesam un dalīties pieredzē.

Četros vakarā Rotko mākslas centrā notiks rezidences oficiālā atklāšana, tad arī mākslinieki sāks ķerties pie radošo darbu izpildes, jo jau tradicionāli šī plenēra mākslas darbi kļūst par svarīgu Rotko veltītas izstādes sastāvdaļu.

Jau piektdien Daugavpilī dzimušā mākslinieka Marka Rotko svētkiem pamatus lika Rotko darbu reprodukciju izstāde Rīgā Latvijas Nacionālajā bibliotēkā. Tur izstādītas trīs lielformāta mākslinieka darbu reprodukcijas un grāmatas par Rotko un amerikāņu abstraktajiem ekspresionistiem.

Paralēli Daugasvpils cietoksnī rit arī teātrim veltīti pasākumi - tas ir festivāls, kas arī pulcē māksliniekus no vairākām valstīm un sola galarezultatā radīt iespaidīgus teātra uzvedumus.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti