Porcelāna muzejā - 8.mazo formu porcelāna izstāde

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Rīgas Porcelāna muzejā no 18.decembra līdz 19.janvārim būs skatāma 8. starptautiskā mazo formu porcelāna izstāde, lsm.lv informē muzeja pārstāvji.

Starptautiskā mazo formu porcelāna izstāde ir gadskārtēji svētki Rīgas Porcelāna muzejā, jo tiek apkopota dažādu valstu keramikas profesionāļu interpretācija par mazu formu, kas nepārsniedz 15 centimetrus platumā, augstumā un dziļumā. Izveidot mākslas darbu no porcelāna noteiktā izmērā ir īsts izaicinājums, jo jāņem vērā daudzi tehnoloģiskie tapšanas priekšnoteikumi. Izstāde pierāda, ka tas neierobežo mākslinieku radošo fantāziju, ir tapuši visdažādākās stilistikas un tematikas darbi.

Izstāde notiek jau astoto reizi un šogad tā pulcējusi 50 autorus no 12 valstīm (Anglija, Beļģija, Igaunija, Īrija, Krievija, Latvija, Lietuva, Polija, Rumānija, Spānija, Šveice Turcija).

Latviešu mākslinieki, piemēram, Juta Rindiņa, Jānis Kupčs, Ilona Romule, Ainārs Rimicāns, Andris Vēzis, Sarmīte Munde un 30 ārzemju autori izstādei iesnieguši savu svaigāko veikumu. Daudzi mākslinieki darbus gatavo īpaši šai, profesionāļu vidū atzinību guvušai izstādei.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti