«Noasā» atklās Kirila Panteļejeva izstādi «5 istabas»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

27. jūlijā pulksten 19.00 mākslas centrā "Noass" tiks atklāta mākslinieka Kirila Panteļejeva izstāde "5 istabas", kura caur dažādos medijos veidotiem darbiem ievedīs pārdomās par izmaiņām ikdienas un nākotnes perspektīvā, kas radušās pandēmijas iespaidā. Izstāde būs aplūkojama līdz 15. septembrim un daļa no ekspozīcijas apmeklētājiem būs pieejama jebkurā diennakts laikā, informēja mākslas centra pārstāvji.

"Lai arī jautājumi, kas saistīti ar sabiedrības virzību un indivīda vietu tajā, māksliniekiem ir bijuši aktuāli visos laikos, pēdējā laika notikumi radījuši neapturamu pārdomu vilni, kas skāris ikvienu. Reflektējot par straujajām pārmaiņām, kad dinamisko, sociāli aktīvo un uz produktivitāti koncentrēto ikdienu pēkšņi apstādināja izolācija un dzīves ritma palēnināšanās, mākslinieks

Kirils Panteļejevs dažādos medijos radījis darbus, kas izgaismo pandēmijas rezultātā radušās specifikās izmaiņas mūsu dzīvēs, noskaņā un nākotnes perspektīvās,"

vēstīts izstādes pieteikumā.

Kā atzina pats mākslinieks: "Izstāde sākotnēji bija iecerēta kā apcerējums par globālām cilvēces problēmām, ekoloģiju, attīstības perspektīvām un izdzīvošanu arvien sarēžģītākā situācijā pasaulē, un, pavisam negaidot, globālā pandēmija vēl vairāk izcēla šo jautājumu aktualitāti."

Izstādes koncepcijā īpašu lomu spēlē arī tās fiziskā atrašanās vieta – peldošais mākslas centrs "Noass"–, kas gan semantiski, gan vizuāli asociējas ar šķirstu, kurā paglābties no globālām likstām, kas ik pa laikam pārsteidz cilvēci.

Starp Kirila Panteļejeva mākslas darbiem ir sastopami gan klasiskās figurālās tēlniecības ietvaros veidoti darbi, gan performances, instalācijas un interaktīvi vides darbi. Arī šajā izstādē būs aplūkojami ar dažādiem izteiksmes līdzekļiem veidoti darbi – antropomorfās formas mīsies ar ready-made tehnikā veidotiem objektiem, video projekciju un dabas materiāliem. Darbus, kas izstādīti mākslas centra "Noass" pagrabā esošajās izstāžu telpās, papildinās vides objekts „Temporarily closed“ („Īslaicīgi slēgts“) AB dambja teritorijā.

Mākslas centra telpās izstāde aplūkojama bez maksas. Izstādes darba laiks: trešdien – piektdien pulksten 15.00 – 22.00, savukārt vides objekts AB dambī aplūkojams jebkurā diennakts laikā.

Izstāde tapusi ar VKKF mērķprogrammas „KultūrElpa“ un Rīgas domes atbalstu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti