Rīta Panorāma

Telefonintervija ar Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieci Lindu Ozolu

Rīta Panorāma

Intervija ar "Ziedot.lv" vadītāju Rūtu Dimantu

Mākslinieki ziedo savus darbus Ukrainas atbalstam

Mākslinieki ziedo savus darbus Ukrainas atbalstam

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Daudzi Latvijas mākslinieki dāvinājuši savus darbus un ievietojuši tos kultūras un mākslas portāla Arterritory.com virtuālās galerijas telpā "Atbalstissimo", kur tos var iegādāties ikviens interesents. Visi iegūtie līdzekļi no darbu pārdošanas tiek ziedoti Ukrainas tautas atbalstam.

"Tā kā es esmu dzīvojusi arī padomju laikā un es zinu kas bija deviņdesmitie, kas bija astoņdesmitie gadi, ir šausmīgā sajūta – "vai tiešām atkal?" Ir tāda pazīšanas sajūta, melu pazīšanas sajūta. Tā sajūta, kā tas ir, ka tas nekad nebeidzas. Nevar būt, ka tas nekad nebeidzas. Nevar būt, ka tas nekad nebeidzas, ka tas ir ciklisks paaudzes gājiens. Ir dzimuši bērni, viņi ir izauguši, nobrieduši, un atkal... Tas ir tas baisīgais," tā par Krievijas agresiju pret Ukrainu stāsta gleznotāja Sandra Krastiņa. Viņa vienu no saviem darbiem ziedojusi labdarības akcijai, kurā visi iegūtie līdzekļi no gleznu pārdošanas tiek ziedoti Ukrainai.

"Šis darbs, ko es ziedoju, tiešām ir pirmā sajūta. Gribētu teikt, ka darbs pats radās. Par viena cilvēka esamību kaut kādā straumē, ko mēs pagaidām tikai vērojam. Bet mēs ar visu savu būtību esam tajā iekšā," stāsta māksliniece.

Tikmēr gleznotāja Laura Veļa ziedojusi septiņus savus darbus labdarībai. Arī viņai ar karodziņa piespraušanu pie savas bildes sociālajos tīklos ir šķitis par maz, gribējies palīdzēt vairāk Ukrainas tautai šajā grūtajā brīdī: "Katrs cilvēks šobrīd, manuprāt, kam ir sirdsapziņa, dara ko viņš spēj, lai palīdzētu cilvēkiem. Ja kādam ir līdzekļi un viņš var sapirkt medikamentus pats vai vienkārši var noziedot līdzekļus ziedot.lv kontā vai citos kontos, kas legāli vāc ziedojumus, tas ir brīnišķīgi.

Man vienkārši nebija šādu līdzekļu. Mani darbi ir vienīgais veids, ko es atradu, lai varētu sniegt reālu atbalstu."

Mākslas darbu ziedošanu organizē kultūras un mākslas portāla Arterritory.com virtuālās galerijas telpa "Atbalstissimo". Visi Latvijas profesionālie mākslinieki tiek aicināti dot savu artavu ukraiņu tautas atbalstam. Viņu darbi tiek izstādīti tiešsaistes galerijā, savukārt iegūtie ienākumi no tirdzniecības tiek nodoti ziedot.lv izveidotajam kontam Ukrainas tautas atbalstam.

"Arterritory" galvenā redaktore Daiga Rudzāte skaidroja: "Tas ir tāds savstarpējās solidaritātes akts, kur no vienas puses ir mākslinieks, no otras puses ir cilvēks, kurš iegūst šo mākslas darbu. Droši vien šajā mirklī mākslai ir nomierinošais spēks.

Šajā mirklī māksla pilda funkciju, kas spēj noņemt spriedzi un ļaut uz mirkli atrasties kādā citā realitātē, kas nav tik ļoti stresaina un satraucoša kā viss apkārt notiekošais."

Atbalsta sniegšanā Ukrainai iesaistījušies jau vairāk kā 60 mākslinieki. To skaits nemitīgi pieaug, tāpat pieaug arī mākslas darbu skaits, kas šim mērķim tiek ziedoti.

Pašās pirmajās akcijas dienās pārdoti mākslas darbi vairāk nekā 15 000 eiro vērtībā. Šī summa ar katru dienu palielinās.

KONTEKSTS:

Krievijas iebrukums Ukrainā turpinās jau kopš 24. februāra. Sarunas līdz šim nav devušas rezultātu, un 12. martā Francijas prezidenta administrācijā paziņoja – pašlaik izskatās, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins neizrāda nekādu vēlēšanos izbeigt karu Ukrainā.

Krievijas rīcība izpelnījusies asu nosodījumu no demokrātiskās pasaules. Rietumvalstis noteikušas vairākas sankcijas gan pret Krieviju, gan pret Baltkrieviju, kas atbalsta Kremļa lēmumu uzbrukt Ukrainai. Tikmēr arvien vairāk ārvalstu uzņēmumi boikotē Krieviju un aptur savu darbību šajā valstī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti