Rīta Panorāma

Intervija ar biedrības "Peldēt droši" dibinātāju Zani Gemzi

Rīta Panorāma

Izdots Ziemeļlatgales vīru dziesmu albums "Padzīdam i..."

Mākslinieces Ilzes Aulmanes darbs " Varbūt palikušas 35 vasaras" ceļo uz izstādi Ogrē

Mākslinieces Ilzes Aulmanes darbs «Varbūt palikušas 35 vasaras» ceļo uz izstādi Ogrē

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Māksliniece Ilze Aulmane savu Latvijas Mākslas akadēmijas maģistres diplomdarbu “Varbūt palikušas 35 vasaras” radīja akadēmijas gleznotavā – pašā jumta korē. Darbam bija vajadzīgs plašums un sasaiste ar dabu. Akadēmijas atzinīgais novērtējums saņemts, un tagad darbs aizceļo uz Ogres Kultūras centra izstādi “Ceļojums dabas kultūrā”.

Mākslinieces Ilzes Aulmanes darbam “Varbūt palikušas tikai 35 vasaras” katra vēja brāzma rada skaņu – iečaukstas ietinamais papīrs, uz kā darbs gleznots.

Māksliniece stāsta: “Darbam pamatā ir mana apziņa par laika ātro plūsmu, par atbildību, par maniem resursiem, līdz arī to arī tāda atbildība par trauslumu – manās rokās ir liela bagātība, bet tajā pašā laikā tas ir ļoti tāds trausls apjoms, jo ātri to var pazaudēt. Tāpēc arī materiāls ir tāds ļoti zūdošs.”

Dabas klātesamība radītajam ir nepieciešama – lietus un vējš pievieno veselu informācijas slāni. Jāļauj, lai darbs saplūst ar dabu, un papīram vēl jāizzūd – tā ir Ilzes Aulmanes iecere.

Māksliniece atklāj, ka darba nosaukums ir aizgūts no Francisa Forda Kopolas filmas “Rumble Fish”, kurā “Toms Veits slauka bāra leti un pie sevis saka – kad esi jauns, tu svaidies ar laiku, vienīgais, kas tev ir, ir laiks, un tad pamazām tu sāc domāt: man varbūt ir palikušas tikai 35 vasaras.”

Darbs sasaucas ar šo vasaru, kad māksliniekiem plāni mainījušies un mākslas procesi norimuši.

Ilzes Aulmanes darbs “Varbūt palikušas tikai 35 vasaras” aizceļojis uz Ogres Kultūras centru – uz vairāku mākslinieku kopizstādi “Ceļojums dabas kultūrā”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti