Kultūras ziņas

Emīlija. Latvijas preses karaliene

Kultūras ziņas

Teātris ir visur Kuldīgā

Anna Heinrihsone ielūdz uz Vilmas dzimšanas dienu

Mākslinieces Annas Heinrihsones personālizstāde – aicinājums uz Vilmas dzimšanas dienu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

"Vilmas Roess dzimšanas diena, kas beidzās ne tik labi, kā bija iecerēts" – tā savu jaunāko personālizstādi Liepājas mākslas galerijā “Romas dārzs” nosaukusi māksliniece Anna Heinrihsone. Vilma ir reāla persona – mākslinieces vecmāmiņa, kuru Heinrihsone izmanto kā tēlu, caur kuru paust savas idejas par cilvēka vientulību, vienatni un tajā rodamajām atbildēm.

Vakar bija Vilmas dzimšanas diena. Ciemiņi jau aizgājuši, atstājot jubilāri pie nupat vēl priekā dzirkstošā viesību galda. Tagad tas – ar pustukšajiem, nejauši apgāztajiem traukiem – Vilmā raisa citas izjūtas. Šādu atmosfēru scenogrāfe, gleznotāja un kostīmu māksliniece Anna Heinrihsone radījusi galerijas “Romas dārzs” pagrabos.

Māksliniece skaidro izstādes ieceri: “Nevar zināt, kas būs rīt. Varbūt netici līdz galam tam, kas bija vakar. Paliekot momentā starp notikumiem vakar un rīt, cilvēks, paliekot viens pats, ir spiests paskatīties sevī iekšā, kam viņš tiešām tic un kas ir realitāte. Realitāte var būt mainīga, plūstoša, un visā tajā plūdumā viņam jāspēj atrast patiesība – kas es esmu, kas ar mani šobrīd notiek, jo notikumi būs rīt – citas aizraušanās, citi izaicinājumi. Bet kas notiek tieši tagad?”

Izstādē valdošo noskaņu paspilgtina arī Riharda Bražinska skaņu noformējums, ļaujot dažādām melodijām ieskanēties te skaļāk, te klusāk, sasaucoties ar domām, kas nāk un aiziet tālumā.

Galerijas “Romas dārzs” vadītāja Astra Dzērve atzīmē: “Liepājā ir pazīstami viņas scenogrāfijas darbi, viņas izstāžu iekārtojumi, bet viņas personālizstāde ir, kā kuratore teica, šobrīd lielākā viņas izstāde. Šobrīd pie mums.”

Ieskats dienā pēc Vilmas jubilejas mākslas galerijā “Romas dārzs” būs iespējams līdz decembra vidum, tad tā varbūt ceļos uz citu Latvijas pilsētu, kur, pēc mākslinieces teiktā, var izveidoties jau cits stāsts.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti