Kultūras ziņas

Suitu kultūrtelpas glabāšanā lūdz valsts iesaisti

Kultūras ziņas

Klajā nāk sērijas "Es esmu..." pirmais romāns

Neonillas Medvedevas "NeoStāsti"

Mākslas telpā «Aminori» atklās gleznotājas Neonillas Medvedevas izstādi «NeoStāsti»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

29. maijā Rīgā, mākslas telpā “Aminori”, atklās latviešu gleznotājas Neonillas Medvedevas personālizstādi “NeoStāsti”. Tajā eksponētajās gleznās atainotas dažādu Latvijas pilsētu ainavas, ikdienas notikumi un cilvēki, kurus māksliniece sastapusi pastaigās un plenēros.

“Es domāju, ka jātaisa izstādes noteikti, jo tas būtu pārāk egoistiski gleznot priekš sevis. Tas talants pieder ne tikai tev, bet cilvēkiem. Vairāk vajag cilvēkiem nekā tev,” uzsver māksliniece.

Neonillas Medvedevas pirmā glezna tapa trīs gadu vecumā. Meitene, iedvesmojoties no mājās uz galda esošās ikonas, uzzīmēja Dievmāti. Šobrīd Neonilla Medvedeva absolvējusi Latvijas Mākslas akadēmiju un ieguvusi maģistra grādu glezniecībā. Izstādē “NeoStāsti” apkopoti pēdējos trīs gados, galvenokārt plenēros un pastaigās, tapušie darbi.

“Es kautrējos kaut kur iet, gleznot, un īstenībā tas brīdis, kad tev jāver vaļā krāsu kaste, tas ir tāds ļoti satraucošs brīdis.

Jo visi skatās uz tevi. Bet ļoti pozitīvi cilvēki atsaucās un citreiz es cilvēkus iegleznoju. Bērnus ļoti daudz,” stāsta Neonilla Medvedeva.

Neonillas pilsētu ainavās un cilvēku portretos liela nozīme ir gaismas un ēnu attiecībām. Pati māksliniece atzīst, ka glezno gaisu un gaismu.

Neonillas Medvedevas personālizstāde “NeoStāsti”
Neonillas Medvedevas personālizstāde “NeoStāsti”

Viņa atzīmē: “Man ir tāda krāsu terapija. Man ļoti patīk krāsas. Zila krāsa man patīk, košas krāsa patīk. Patīk kopā salikt, tām krāsu attiecībām ir liela nozīme. Protams, saule.

Es daru to, kas man sanāk. Es zinu, ka man ir tāda redze, ka es varu redzēt un uzgleznot no dabas, cilvēkus, portretus.”

Neonillas Medvedevas personālizstāde “NeoStāsti” mākslas telpā “Aminori” apmeklētājiem būs atvērta no piektdienas, 29. maija, un skatāma līdz 6. jūlijam.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti