Kultūras ziņas

Ditas Lūriņas dzimšanas dienas koncertstāsts

Kultūras ziņas

"Mizantrops" uz Liepājas teātra skatuves

Mākslas dienu izstāde "Mākslas laiks"

Mākslas dienu lielā kopizstāde «Mākslas laiks»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Mākslas dienu ietvaros tradicionāli rīkotajai lielajai kopizstādei Latvijas Mākslinieku savienība šogad izvēlējusies divējādi saprotamu nosaukumu – “Mākslas laiks”.

Izstāde aktualizē visa mākslas dienu festivāla nozīmīgumu Latvijas kultūrtelpā no 1959. gada līdz mūsdienām, kad vērtēšanas kritēriji sociālajos tīklos nonivelēti līdz “patīk, nepatīk” līmenim.

Izstādes kurators ir Latvijas Mākslinieku savienības prezidents Igors Dobičins. Viņš stāsta: “Paši mākslinieki dzīvo katrs savā informatīvā telpā un tik ļoti neuztvēra šo ideju, bet katrā ziņā ar šo tīklu palīdzību (..) mēs varam vai nu to mākslu izcelt, padarīt redzamu, vai viss ieguldītais darbs paliek tikai profesionāļu un skatītāju ziņā."

Izstādē skatītājam tiek piedāvāta iespēja atzīmēt ar “patīk” vai “nepatīk” eksponētos mākslas darbus, pielīmējot tiem atbilstošas uzlīmes. Mākslinieks, kura darbs būs radījis vislielāko intrigu, saņems skatītāju balvu – iespēju piedalīties mākslas plenērā Zvārtavas pilī. 

"Mākslas dienas ir vienīgā izstāde, kur tiek žūrēti un atlasīti tikai tie darbi, kuru autoriem nav profesionālās izglītības. Pārējie profesionālie izglītotie autori tiek pieņemti bez žūrijas, paļaujoties uz to Dieva doto talantu un izglītību, kas jau ir. Jo tās ir Mākslas dienas, tie ir mākslinieku svētki, kad viņi var izpausties, un tad skatītāji izvērtēs, cik tā izpausme ir ievērības cienīga,” skaidro Dobičins.

Katrā Mākslas dienu izstādē žūrija piešķir galveno balvu kādam no dalībniekiem, dāvājot iespēju sarīkot personālizstādi.

Šogad žūrija nav izvēlējusies vienu vienīgu autoru, tāpēc šī balva piešķirta diviem māksliniekiem – Ivetai Laurei, kas sevi jau pierādījusi ar šķiedras konstrukcijām un provokatīvām instalācijām, un Genādijam Stepanovam.

Izstāde “Mākslas laiks” Latvijas Mākslinieku savienības galerijā apskatāma līdz 13. maijam.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti