Latvijas Mākslinieku savienībā atklāta virtuāla izstāde «Mākslas dienas 2020. Covid-19»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

No 20. aprīļa līdz 31. maijam norisinās Latvijas Mākslinieku savienības (LMS) pirmo reizi rīkota virtuālā vizuālās mākslas izstāde “Mākslas dienas 2020. Covid-19”, medijus informē LMS pārstāvji.

Mākslinieku sociālā un radošā aktivitāte “Mākslas dienas” Latvijā ir aizsākusies 1959. gadā, un jau vairāk nekā 60 gadus LMS šajā izstādē tradicionālā formātā aktualizē mākslas procesu daudzveidību, to nozīmi māksliniekiem un sabiedrībai.

LMS ir aicinājusi māksliniekus, neraugoties uz pandēmijas izraisīto dīkstāvi, apliecināt savas prasmes un vēlmi radīt, šoreiz Mākslas dienās eksponējot darbus virtuālā formātā un uzturot aktuālu romiešu teicienu “Vita brevis, ars longa” (Dzīve īsa, māksla mūžīga).

LMS aicinājumam ir atsaukušies 116 mākslinieki, to skaitā LMS biedri, profesionāli mākslinieki, mākslas augstskolu studenti un profesionālās vidējās kultūrizglītības iestāžu audzēkņi.

Šī ir pirmā reize, kad Latvijas Mākslinieku savienības ikgadējā Mākslas dienu izstāde tiek eksponēta neierastā formātā. Virtuālo ekspozīciju veido klasiskās tehnikās izpildītu glezniecības, tēlniecības, grafikas, tekstilmākslas un keramikas darbu attēli, kā arī foto mākslas un multimediju darbi.

Virtuālās izstādes “Mākslas dienas 2020. Covid-19” noslēgumā par pārliecinošu radošo sniegumu kādam no māksliniekiem tiks pasniegta LMS balva – iespēja rīkot personālizstādi LMS galerijā 2021./2022. gadā.

LMS virtuālā vizuālās mākslas izstāde “Mākslas dienas 2020. Covid-19” ir apskatāma no 20. aprīļa līdz 31. maijam LMS tīmekļvietnē kā arī LMS un "Mākslas dienu" "Facebook" lapās.

Virtuālās izstādes idejas autors – Igors Dobičins, kuratore – Ieva Smiļģe, dizaina autori – Elza Dobičina, Gatis Pīpkalējs.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti