Kultūras ziņas

Kino iespējas Nacionālajā bibliotēkā

Kultūras ziņas

Ziemas atmosfēras Riharda Zaļupes albumā

Visa sākumu ziedos meklējot

«Mākslas bankā» skatāma Ilses Krūkles izstāde «Visa sākums ir ziedos»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

No 8. līdz 20. martam galerijā “Mākslas banka” skatāma mākslinieces Ilses Krūkles personālizstāde “Visa sākums ir ziedos” (In flores, principium), kurā eksponēti 2015. gadā tapuši darbi.

Ilses Krūkles ziedi pozē atšķirīgās vietās. Tie tiek griezti mammas dārzā un nesti mājās vai medīti Jumpravas pļavās un, lai ilgāk saglabātu, jo gleznas tiek radītas lēni un rūpīgi - fiksējot fotogrāfijās.

"Visi zina, ka man ļoti patīk ziedi, kā mani draugi smejas – marinisti zīmē jūru, tad es esmu “laksiste”," stāsta māksliniece. "Man vismīļākās ir maijpuķītes tāpēc, ka smarža ir fantastiska un tās ir ļoti grūti uzzīmēt, jo tās ir baltas, un balto vispār ir grūti uzzīmēt."

Pirms sāk gleznot ziedus, Ilse daudz domā, kam šie ziedi ir domāti. Priekšroka tiek dota konkrēta cilvēka personībai vai interjera videi. Pēdējā gada darbos ziedi sadzīvo ar baroka laika ornamentiem, kas aizgūti, iedvesmojoties no Venēcijas.

"Tas, ko es esmu paņēmusi, ir nevis baroka laika glezniecība, kas bija skarba – gaismas, ēnas un kristietības uzplaukums, bet tieši šos elementus no arhitektūras, kas vijās un kļuva aizvien greznāki, kā toreiz teica – ka akmens pārtop par miesu," skaidro Ilse Krūkle.

“In flores, principium” ir mākslinieces trešā Latvijā organizētā personālizstāde. Ilses Krūkles darbi izstādīti un savus cienītājus atraduši Anglijā, Holandē un Itālijā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti