LMA skatāma mākslinieces Kazuko Mijamoto darbu izstāde

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Latvijas Mākslas akadēmijas (LMA) pirmā stāvā zālē, turpinot izglītojoši eksperimentālo projektu „Sharing Experience”, 15. aprīlī notiks amerikāņu konceptuālās mākslinieces Kazuko Mijamoto retrospektīvās darbu izstādes atklāšana.

No 10. aprīļa līdz 25. aprīlim izstādes ekspozīcijā iespējams apskatīt Mijamoto veidotos dažādu mediju un periodu darbus, vairāku performanču ierakstus un īpaši izstādei sagatavotu video interviju, kurā māksliniece atbild uz akadēmijas studentu uzdotajiem jautājumiem.

Amerikāņu māksliniece savā radošajā un ikdienas dzīvē vadās pēc trīs principiem: līdzjūtība, mērenība, pieticība – caur vienkāršo uz sarežģīto ideju un jūtu pasauli. Mijamoto aktīvi reaģē uz aktuāliem notikumiem Amerikā, Japānā, pasaulē un tuvāko draugu lokā, savas emocijas atainojot mākslas darbos.Tajos apspēlētas tādas tēmas kā spriegums, nedrošība, jutīgums, seksualitāte, attiecības, nenoteiktība, neaizsargātība un bailes.

Kazuko Mijamoto vārds ir saistīts ar vienu no pazīstamākajām konceptuālās mākslas personībām  – Solu Levitu. Abus māksliniekus vienojušas ne vien studentes – mentora attiecības, bet arī cieša draudzība. Tieši iespaidojoties no Sola Levita, Mijamoto pievērsusies minimālisma un konceptuālās mākslas virzieniem.

Jau vairāk nekā 25 gadus Kazuko Mijamoto vada mākslas galeriju Ņujorkā. Galerijas darbs ir daudzfunkcionāls, vairāk atbilsot idejai par radošu mākslas centru – komūnu. Izstādes galerijā spontāni kļūst par dzejas vakariem, džeza koncertiem vai Japānas tradicionālas mūzikas un dejas prezentācijām. Regulāri galerijā tiek rīkotas performances. Vairākus gadus galerija darbojas kā bezpeļņas organizācija, atbalstot jaunos māksliniekus un sniedzot viņiem iespēju pirmo reizi parādīt savus darbus plašai publikai.

Pašas Mijamoto darbi bijuši skatāmi daudzos pasaulslavenos muzejos un galerijās ASV, Austrijā, Itālija, Vācijā, Japānā un Francijā.

Izstāde ir turpinājums izglītojošajam eksperimentālajam projektam „Sharing Experience”, kas īstenots, pateicoties galerijas „onetwentyeight” vadītājas Kazuko Mijamoto iniciatīvai un kuratores Marinas Goldenas darbam.

Projekts aizsākās pērn, kad galerijā „onetwentyeight” bija skatāma LMA rektora Alekseja Naumova un prorektora Kristapa Zariņa izstāde „Let’s Talk About Painting”, bet LMA bija aplūkojama amerikāņu mākslinieka un Ņujorkas Modernās mākslas muzeja lektora Gordona Sasaki personālizstāde „Virsmas spriegums”

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti