Liepājas muzejā atklās Paulas Zariņas personālizstādi «Epizodes»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

12. jūnijā plkst. 17 Liepājas muzeja mazajā zālē ikviens interesents aicināts uz mākslinieces Paulas Zariņas personālizstādes „Epizodes” atklāšanu.

Paula Zariņa par sev tuvāko izteiksmes veidu uzskata glezniecību un konsekventi glezno ar eļļas krāsām uz audekla. Māksliniecei piemīt smalka krāsu izjūta un prasme panākt niansētu krāsu dziļumu, viņas darbiem raksturīga sievišķīgi noslēpumaina noskaņa, kas nereti slēpjas kompozīciju lakonismā, atstājot brīvu vietu iztēlei.

Māksliniece par izstādi stāsta: „Vizualizējot savas sajūtas par šo izstādi, redzu vecu kinofilmu ar tai raksturīgo pavadošo dūkšanas skaņu. Katra glezna kā viens stopkadrs, ko nomaina pilnīgi cits. Tie ir gan senāki, gan pavisam jauni manis piefiksētie novērojumi, notikumu apjausmas, iespaidi – stopkadri, kas atļauj ielūkoties manas būtības dažādajās epizodēs.”

Paula Zariņa (1988)

Dzimusi uz augusi Rīgā, mākslinieku Vijas un Kaspara Zariņu ģimenē.

Mācījusies Rīgas Franču licejā. Studējusi Latvijas Mākslas akadēmijā glezniecības katedrā.

2009. gadā zināšanas papildinājusi Francijā. 2013. gadā Latvijas Mākslas akadēmijā ieguvusi humanitāro zinātņu maģistra grādu glezniecībā.

2011. gadā jaunā māksliniece saņēmusi Ludolfa Liberta stipendiju.

2014. gadā piedalījusies mākslinieku rezidencē Parīzē.

Māksliniece dažādās grupu izstādēs piedalās jau no 2008. gada gan Latvijā, gan ārzemēs – Anglijā, Igaunijā, Krievijā, Ukrainā, Nīderlandē, Vācijā. Pirmā personālizstāde „Laimes hormons” bija 2013. gadā galerijā „Māksla XO”. Daugavpils Marka Rotko centrā šogad bija skatāms Zariņu ģimenes mākslas projekts „Četras izstādes”, kurā Paula Zariņa piedalījās ar izstādi „Apziņa”.

Paula Zariņa veidojusi arī 11 gleznojumus grupas „The Soun Poets” albuma „Tavs stāsts” vizuālajam noformējumam, kā arī radījusi ilustrācijas Benno Popļanska dzejas grāmatai „Traka dzīve”.

Izstāde Liepājas muzejā skatāma līdz 26. jūlijam. Ieeja bez maksas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti