Liepājas muzejā atklās Guntas Krastiņas personālizstādi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

 Liepājas muzejā 29. maijā plkst. 17 tiks atklāta mākslinieces Guntas Krastiņas personālizstāde „Ieziedēt mīlestībā”.

Gunta Krastiņa dzimusi Ventspilī, bet nu jau astoto gadu dzīvo un radoši strādā Liepājā. Māksliniece trīs gadus vada gleznošanas studiju Rucavā un ir mākslas biedrības „Impasto" vadītāja.

Liepājas periods māksliniecei ir bijis ļoti radošs un ražīgs. Liepājas Universitātē iegūts mākslas maģistra grāds, tieši Liepājā ir radies apjomīgais gleznu cikls „Indigo", „Jūras impresijas", un tagad arī izstādē skatāmās ziedu un abstrakciju inspirācijas „Ieziedēt mīlestībā".

Guntai Krastiņai ir bijušas vairāk nekā 25 personālizstādes dažādās Latvijas pilsētās un novados, māksliniece piedalījusies mākslinieku grupu kopizstādēs kā Latvijā, tā arī ārzemēs.

Nozīmīga radošā darba sastāvdaļa ir dalība plenēros, dažādās ar mākslu saistītās akcijās, kā arī ikgadējā Liepājas Universitātes rīkotajā starptautiskajā mākslas simpozijā. Darbi atrodas privātkolekcijās Latvijā, ASV, Vācijā, Austrijā, Kanādā, Slovākijā, Krievijā. Gunta Krastiņa darbojos arī kā kuratore, organizējot izstādes gan mākslinieku grupām, gan mākslinieku personālizstādes dažādās Latvijas pilsētās.

Guntas Krastiņas gleznās dominējošā ir krāsa un tās dinamiskā attīstība, veidojot atpazīstamus vai ne tik atpazīstamus objektus, tēlus un kompozīcijas savstarpējā mijiedarbībā. Kustības sajūta, dinamisms ir svarīgākā sastāvdaļa viņas gleznās.

Iedvesmu māksliniece smeļas no Žorža Serā un Džeksona Pollaka puantilisma un tašisma gleznošanas tehnikām. Šo divu gleznošanas tehniku simbiozē ir radušās Guntas Krastiņas eļļas gleznas. Mākslinieci aizrauj spāņu arhitekta Antonio Gaudi izpratne par formu un līniju kā dzīvu un dinamisku realitāti, kurā nav taišņu un nogriežņu, bet ir tikai ideja savā brīvajā plūdumā, kas it kā pati par sevi rada gala rezultātu – celtni.

Izstāde skatāma līdz 28. jūnijam.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti